vrijdag 5 april 2013

Marty Graveyard & The Working Men + Speakerpunch live @ Dolhuis Dordrecht 04-04-'13

Slechts een paar uur voordat ze het podium van Dolhuis beklommen werden ze door wantijpop aangekondigd als de band die het festival dit jaar zal openen (daarover later meer). Marty Graveyard en zijn Working Men zijn nog redelijk onbekend, maar met hun aanstekelijke, vrolijke liedjes zou de tweede band die uit The Madd is gegroeid wel eens een van de verassingen deze zomer kunnen worden.


Eerst was echter het podium aan de Dordtse (en omstreken) band Speakerpunch. Ondanks dat ze nog niet echt uit de schaduw treden, speelt de band inmiddels toch redelijk vaak hier en daar en hebben inmiddels alweer vijf jaar ervaring. Dat valt te horen, vanaf het eerste nummer knalt er vette  Hardrock uit de speakers. Al gauw staat er een brede lach op de gezichten van alle bandleden die er het hele optreden niet meer af gaat. Speakerpunch staat met een bijzondere hoeveelheid energie en plezier op het podium, wat langzaam het publiek wat zich ophoopt bij de bar nieuwsgierig maakt en naar voren lokt. Hier trakteert de vijfkoppige band ze op een zeer goede en diverse set. Speakerpunch rockt simpelweg kei- en keihard en is een van die zeer talentvolle bands die in Dordrecht verstopt zitten.

Dan wordt de microfoon midden op het podium zeker een halve meter omlaag geschroefd, want de uit de kluiten gewassen bassist van Speakerpunch verlaat samen met zijn band het podium en maakt plaats voor Marty Graveyard. Toen The Madd werd opgeheven heeft hij zijn drumstel aan de kant geschoven, de microfoon gepakt een een gitaar om gedaan. Ook vormde hij een nieuwe band om zich heen, The Working Men. Inmiddels is dolhuis redelijk vol geraakt als Marty en kornuiten de eerste tonen spelen. De muziek zit duidelijk nog steeds in het zelfde gebied als waar The Madd voorheen zat, jaren 60’ rock, maar is alleen iets harder, scherper en serieuzer, de muziek heeft meer ballen. Toch is de invloed van the beatband uit Rotterdam nog duidelijk te horen, zeker in de twee covers die Marty Graveyard speelt van The Madd. Dit is echter totaal niet erg want de nummers van The Madd zijn nog steeds geweldig en het zou zonde zijn om in de vergetelheid te raken. Ook is Marty nog niet het hoge “calimero” stemmetje kwijt dat zo kenmerkend was voor The Madd. Verder is Marty Graveyard vooral heel erg Marty Graveyard, een frisse, energieke, vrolijke, zomerse band. Naast de eigen nummers en nummers van The Madd komen er ook nog covers van The Creedence Clearwater Revival en The Contours langs. Dit maakt het een zeer afwisselend en leuk optreden van een band waar we deze zomer vast meer over gaan horen.2 opmerkingen:

  1. Was een leuk optreden van beide bands. Tof om te zien dat die gasten van I Against I verder gaan, en een verrassende combinatie met Marty Graveyard. Nu al zin in hun optreden op Wantijpop!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Marty graveyard was super!!! Ga nu zeker naar wantijpop

    BeantwoordenVerwijderen