zondag 31 maart 2013

Sound From Dordt, Wat, Waar, Wanneer in april '13


Bibelot is zo goed als af, meerdere malen getest en zal deze maand dan echt gaan knallen met een zeer dikke line-up aan acts, dolhuis volgt de lijn die ze de afgelopen maanden al volgen; bijzondere en talentvolle bands, de popcentrale maakt zich klaar om de buurman van Bibelot in het energiehuis te worden, het belooft een bijzondere maand te worden: Sound from Dordt april `13.

Nadat eerst al de oud-bassist en oud-zanger van The Madd in Dolhuis stonden als The Kik komt nu op donderdag 4 april de oud-drummer langs. Marty Graveyard zit net zoals The Kik nog steeds in dezelfde richting als The Madd, maar dan iets rustiger, iets minder beat en iets meer surf. Een aanrader dus voor fans van The Kik of The Madd, of gewoon mensen die van een feestje houden, want daar staan deze gasten altijd garant voor.

Vrijdag 5 april wordt Bibelot groots geopend met een van Nederlands’ grootste bands, Kane. Zoals altijd bij dit soort bands is het al weken uitverkocht, maar niet getreurd want een verdieping lager zullen The Don’t Touch My Croque Monsieurs de Powerstage officieel openen. Deze Neo-Indie-Punk-Hoppers houden van gek, hard, snel, energiek en zo zijn hun optredens dus ook, een groot feest dus. Daarna zal de avond doorgaan met Crossover, een feest met toffe diverse muziek wat lekker meegenomen is als je naar TDTMCM gaat.

Het openingsweekend gaat de volgende dag, zaterdag 6 april, verder met twee feesten de Main- en Powerstage. De groengemaskerde Dr. Lektroluv zal de Mainstage onveilig maken met keiharde Techno, samen met Lustige Lola & dj Weltschmerz, Modek en Krause. Als je te nationalistisch bent om voor een Belg te gaan dansen of gewoon niet van techno houdt kan je ook naar HRTZ #11 in de Powerstage. Hier zullen twee van de grootste Nederlandse dubstep dj’s gaan draaien: Addergebroed en Limewax. Daarnaast de talenten Spag Heddy en Mr. Delirious en natuurlijk de mannen achter HRTZ: Flanger, Uxorious en The State.

Alsof het weekend nog niet lang en druk genoeg is qua muziek verlengt dolhuis het ook nog een dag want op maandag 8 april treedt Ben Caplan op in het voormalige gekkenhuis. Met zijn lange baard en grote bril zou je op het eerste gezicht denken dat hij zelf uit een gekkehuis komt, totdat hij zijn gitaar oppakt en zijn stembanden laat trillen. Dan staat daar opeens een folkmuzikant met een fantastische stem die van heel ruig naar heel emotioneel kan. Een must-go voor singer-songwriter/folkfans.

De volgende band zijn zuiderburen van Ben Caplan, Dead Fingers uit de VS treden op donderdag 11 april op in Dolhuis. En ondanks de naam zijn de vingers van dit duo totaal niet dood maar tokkelen ze er lekker op los. Bluegrass en Country, lekker Amerikaans. Het voorprogramma zal verzorgt worden door Stefan Jaques, bekent van Misery Kids.

Hoe tof het nieuwe bibelot ook is, het komt wel met een probleem, wat als er in beide zalen een tof optreden is? Dit is vrijdag 12 april het geval. In de Powerstage treedt Kensington op, die met hun nieuwe album Vultures echt zijn doorgebroken. Met hun up-tempo rock veroveren ze in een enorm tempo Nederland, waardoor een Serious Talent Award van 3fm niet uit kon blijven en treffen op hun clubtour overal uitverkochte zalen aan, zo ook in Dordrecht. Maar niet getreurd, want in de Mainstage staat Fresku voor The Rise Of Hiphop, de rapper die er bekent om staat om alles net even anders te doen. Zijn tweede album Maskerade is goed ontvangen waarna geweldige optredens op o.a. Lowlands volgden.

Waar dit jaar Kensington de band is waarbij alles lijkt te lukken was dit vorig jaar Bombay Show Pig. Het duo brak door na de release van hun album Vulture/Provider, waarna een clubtour volgde, ze op alle grote festivals stonden en uitstapjes naar de VS en Zuid-Afrika werden gemaakt. En terecht, want op de stampende rock van deze twee muzikanten is het onmogelijk stil te blijven staan. Ze stonden vorig jaar al in de popcentrale, maar zaterdag 13 april zullen ze ook naar de Powerstage van Bibelot komen.

Twee genres die op het eerste gezicht totaal niet bij elkaar passen, Heavy Metal en Folk, toch kan het, dat bewijst Korpiklaani. De Langharige Finnen hebben het de afgelopen jaren zelfs tot in de perfectie weten te verbeteren en laten dit op donderdag 18 april horen in de Mainstage van Bibelot.  Ze hebben de twee genres zo ver laten samensmelten dat het echt een nieuw genre geworden is, wat het leuk maakt voor metalheads én folkfans. Ook is dit concert een aanrader voor punkers of mensen die gewoon van harde muziek houden.

Soms vind je bandjes waarvan je je verbaast bent dat ze uit Nederland komen en nog niet bekent zijn bij het grote publiek. The Horse Company is zo’n bandje. Vorig jaar kwam het 3e album uit, vol met prachtige lichte rocksongs. Nummers waar een echte muziekliefhebber geen nee tegen kan zeggen. Ze komen op vrijdag 19 april deze liedjes laten horen in de Powerstage van Bibelot en is dus een must-go voor elke muziekliefhebber.

Nog meer talenten zijn te vinden op zaterdag 20 april in de popcentrale. Daar is namelijk de Halve Finale van Bandboost, met Liar's Dice (Rock 'n Roll/Blues/Punk), Eve's Fall (Female-fronted metal), Horseshoe Creek (Country/Pop) en One Finger Policy (Rock). Helemaal gratis en vergeet niet je oordoppen mee te nemen want het publiek van deze bands was bij de voorrondes het luidruchtigst.

Op zondag 21 april organiseert Crawl Back weer een hardcore show in Dordrecht. Ditmaal zullen Brutality Will Prevail, In Circles, Light it up en Running out het podium van Dolhuis onveilig maken.

Ska en reggae doet het altijd goed in Dordrecht, dus moet Beef op vrijdag 26 april ook wel weer een succes worden. Deze band is na een pauze van drie jaar weer bij elkaar en vol nieuwe energie. In het oude bibelot werd in 2007 een live CD opgenomen, het optreden in het nieuwe Bibelot moet dus ook wel een succes worden.

Alsof er deze maand nog niet genoeg megatalenten naar Dordrecht komen, zet Bibelot er nog eentje bij, de Nijmeegse Rockers van Navarone komen op zaterdag 27 april naar de powerstage. Fris, energiek, soms wat punky, de eerste EP belooft iig veel goeds.

Dat is zo ongeveer hoe tot nu toe ons muzikale programma er deze maand uitziet. Hieronder vind je nog een handig overzichtje. Print hem uit, plak hem in je agenda of hang hem op in je wc zou ik zeggen. Mist er volgens jou nog iets in het lijstje? Laat het ons weten, plaats een reactie, stuur ons een berichtje op FacebookTwitter of via de Mail
Ben je benieuwd naar een band/artiest die hier tussen staat? Check de Sound of Dordt Spotify Afspeellijst. Hierin vind je veel van de bands die deze maand in Dordrecht optreden. • 4 april: Marty Graveyard en band, Dolhuis, VVK: €5, deur: €7,50
 • 5 april: TDTMCM + Crossover, Powerstage Bibelot, €6,55
 • 6 april: Dr. Lektroluv +3, Mainstage Bibelot, €15,55
 • 6 april: HRTZ #11 (o.a. Limewax & Addergebroed), Powerstage Bibelot, €6,55
 • 8 april: Ben Caplan + support, Dolhuis, VVK: €7,50, deur: €10
 • 11 april: Dead Fingers + Il Est Jacques, Dolhuis, VVK: €7,50, deur: €10
 • 12 april: Kensington + Sir Yes Sir, Powerstage Bibelot, UITVERKOCHT
 • 12 april: The Rise of Hiphop Presents: Fresku, Mainstage Bibelot, €10
 • 13 april: Bombay Show Pig + the Maydays, Powerstage Bibelot, €6,55
 • 18 april: Korpiklaani + Metsatöll, Mainstage Bibelot, €17,65
 • 19 april: The Horse Company, Powerstage Bibelot, €6,55
 • 20 april: Gare Du Nord,  Mainstage Bibelot, €20,65
 • 20 april: Bandboost halve finale, Popcentrale, Gratis
 • 21 april: Brutality Will Prevail +3, Dolhuis, VVK: €7,50, deur: €10
 • 25 april: Isbells, Powerstage Bibelot, €10,25
 • 26 april: Beef, Mainstage Bibelot, €15,55
 • 27 april: Navarone + Guild of Stags, Powerstage Bibelot, €8,55
 • 28 april: Joey Cape, Powerstage, Gratis
 • 29 april: Less Than Jake + Smoke On Fire + Astpai, Mainstage Bibelot, €13,55

Geen opmerkingen:

Een reactie posten