zondag 7 april 2013

HRTZ #11 @ Powerstage Bibelot Dordrecht 06-04-'13


De afgelopen editie van HRTZ, nummertje 11 alweer, was een eerbetoon aan het Dubstep/Drum n’ Bass genre. De eerste editie in de Powerstage van Bibelot, geproduceerd door de Popcentrale, was een doorslaand succes, met een geweldige line-up, enthousiast publiek en fantastisch geluid lijkt HRTZ bijna wel herboren.

HRTZ veteraan DJ Flanger opent de avond en laat als eerst de dubstep door de speakers razen terwijl de eerste mensen binnendruppelen. Een handjevol mensen doet meteen de dansschoenen aan, maar pas als Mr. Delirious achter de knoppen komt te staan steekt het dubstepfeest echt van wal. Deze jonge Zwijndrechtse DJ draait een verrassend goede set van keiharde underground dubstep waarop het publiek niet stil kan blijven staan. Dankzij die zeer goede binnenkomer is een steen gaan rollen die de eerstvolgende vijf uur niet meer zal stoppen. Uxorious & The State nemen het stokje van Delirious over met een portie drum n’ bass die aantoont hoe goed het geluid in de nieuwe zaal is. De bass gaat door merg en been, de hoge tonen maken het publiek wild. Dit publiek wordt geen rust gegund want Spag Heddy
zet de bass voort met een set van eigenzinnige dubstep terwijl inmiddels de zaal goed vol begint te raken en iedereen op en neer gaat. Daarna is het tijd voor Addergebroed, die als producer in de spotlights kwam met het nummer Zodiac en sindsdien in binnen- en buitenland menigten plat speelt met de nieuwste dubstep. Ook in Bibelot draait hij een fantastische set waar het publiek helemaal los gaat. Na nog een korte set van het volledige HRTZ team, Flanger, Uxorious en The State is de draaitafel tussen de grote kubussen voor Limewax. De Tilburger is een van de grote namen in de darkstep en dat laat hij horen. Een set van darkstep, hardstep en drum n’ bass sluit een fantastische avond af, een nieuw type HRTZ en een fantastische verbetering.Geen opmerkingen:

Een reactie posten