vrijdag 15 maart 2013

Town of Saints + Mr. Richard @ Dolhuis Dordrecht 14-03-'13


 Het is al vaker gezegd de afgelopen maand, de winter begint langzaamaan over te gaan in de lente, ondanks dat de winter de afgelopen dagen nog een verassing voor ons in petto had, begint dat toch steeds duidelijker te worden. Ook leek de overgang van winter naar lente een thema bij Town of Saints afgelopen donderdag in Dolhuis. Daar ging de muziek over van de warme en winterse klanken van Mr. Richard over in de vrolijke en energieke lentenummers van Town of Saints.



Eerst dus Mr. Richard, in tegenstelling tot wat je zou vermoeden bestaat Mr. Richard uit 4 bandleden. Die zang, bas en tweemaal gitaar voor hun rekening nemen. Daarnaast maken alle muzikanten naast hun instrument ook nog gebruik van andere geluidjes, zoals een digitale bassdrum. Dit alles levert heerlijke folkmuziek op. Warm, sfeervol, rustig en ook simpel, wat daardoor wel weer de meerstemmige zang goed naar voren laat komen. Om de zoveel tijd is er opeens een opleving in een nummer, wat ervoor zorgt dat het optreden niet te droevig wordt. Daarnaast zijn de Groningse muzikanten tussen de nummers zeer vrolijk en humoristisch aanwezig. Al met al een heerlijk optreden.

Zoals Mr. Richard al aankondigt, komt daarna Town of Saints op. Vanaf de eerste tonen meteen al anders dan Mr. Richard. Eerder vergeleek ik ze met Mumford and Sons, die uitspraak neem ik terug. Want Town of Saints is meer, de Groningse band is meer Rock, soms zelfs punky. Ook swingt de band vaak lekker. Dit maakt Town of Saints stiekem zelfs lekkerder om op te dansen dan de Britse band. De muziek voelt vrolijk, warm, energiek en orgineel. Het publiek pikt dit goed op en kan al gauw niet meer stil te blijven staan. Het is verbazingwekkend hoeveel geluid slechts drie muzikanten, gitaar, viool en drums,  kunnen produceren, want de nummers van Town of Saints zijn gecompliceerd, gevarieerd en vooral heel lekker.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten