zondag 17 maart 2013

The Bazzookas + Trenchcoat live @ Mainstage Bibelot Dordrecht

'Bibelot is Bibelot nog, maar beter.' 

Met geen woorden is te beschrijven wat ik voelde toen ik gister Bibelot in liep. Terwijl de zaal volstroomde keek ik vol bewondering naar de lichten, de boxen, het balkon, de bars. Alles zag er even goed uit. Ik (en met mij alle andere Dordtenaren denk ik) kregen bij het zien van zo’n mooie zaal een enorm gevoel van trots, dat dit in onze stad mogelijk is.

Maar hoe mooi een zaal ook is, het draait natuurlijk allemaal nog steeds om de muziek. Die werd tijdens deze officieuze opening verzorgd door Trenchcoat en The Bazzookas. De eerstgenoemde mocht als eerste aantreden en, zoals ze het zelfs zeiden, de mainstage ontmaagden. En dat doen deze negen jonge gasten niet voorzichtig, ze gaan er meteen hard in. Zo hard zelfs dat halverwege de set de stoppen doorslaan en ze voor een paar minuten zonder geluidsversterking zitten. Gelukkig is dit geen probleem voor Trenchcoat, want deze band speelt een mix van Jazz, swing en rock ’n roll; Hierdoor kan de band zich zo aanpassen en jammen de Drummer, contrabassist en blazers de tijd vol. Deze periode van de set klinkt Trenchcoat echt zoals een band uit de 30’s/40’s. Want over het algemeen hebben ze de muziek wel wat toegankelijker gemaakt voor een breed publiek. Dit is echter totaal niet erg, want de nummers zijn heerlijk dansbaar en dus staan de mensen voorin de zaal al lekker te swingen.

Het wordt voller en voller in de mainstage, Trenchcoat gaat af, The Bazzookas komen op. Ska-punk is altijd reden voor een feestje en de zeven muzikanten (Trompetist René Kabboord was er niet) weten precies hoe ze dat aan moeten pakken. Al gauw is de eerste crowdsurfer een feit en een paar minuutjes later mag zanger Bazz zich de eerste stagediver in het nieuwe Bibelot noemen. Ondertussen skankt en pogoot er op los. The Bazzookas zijn een achtbaan van energie die niet van ophouden weet en elke nummer weer een stapje hoger gaan. De bandleden duiken het publiek in, halen gekke trucs uit en maken vooral een heleboel lol. Hiermee verhult de band goed dat de nummers technisch niet heel bijzonder zijn. Dit maakt bij The Bazzookas ook weinig uit omdat de beleving alleen al meer dan genoeg is. Tijdens de toegift klimt een groot deel van het publiek het podium op, net zoals vroeger. Bibelot is Bibelot nog, maar beter.

!!!! Voor meer foto’s: http://flic.kr/s/aHsjEnzsLq !!!!Geen opmerkingen:

Een reactie posten