zondag 3 maart 2013

Sound From Dordt, Wat, Waar, Wanneer in Maart '13


Het lange wachten is voorbij, het voorjaar breekt aan, programmeurs worden wakker uit hun winterslaap, muzikanten stoffen hun instrumenten af en bovenal, de bouwvakkers verdwijnen uit het energiehuis en maken plaats voor geluids- en lichtmannen, wat betekend dat Bibelot na 3 maanden eindelijk weer zijn deuren opent. The Sound of Dordt zet even op een rijtje wat er zoal te doen is deze maand.

De muziek-maand begint op donderdag 7 maart met een avond van en voor Dordt, want The Donny Brooks, voorheen bekend als One Night Band, en supportact One Finger Policy zijn bands die hun wortels in Dordrecht hebben. De eerstgenoemde band presenteert deze avond hun album: About. The. Fuzz. Verwacht rock, heel veel rock. Benieuwd? De entree is gratis dus je kan zo even langswippen.

De volgende dag, vrijdag 8 maart, op hetzelfde podium, Qeaux Qeaux Joans, zoals we al eerder zeiden, Bobby Kinghe lijkt weer een talentje gestrikt te hebben. Afgelopen Eurosonic Noordenslag zeer uitgebreid in beeld gebracht en nu al een van de opkomende artiesten van 2013. Ook worden haar shows altijd als zeer memorabel bestempeld, een must-go dus en voor slechts 5 euro ben je erbij.

Expire
Iets heel anders is het Northcote Festival, zondag 10 maart in de popcentrale. Van half 2 ‘s middags tot half 11 uur ’s avonds 14 nationale en internationale hardcore bands die het publiek mogen vermaken. Rott’n Damned, 21 Gun Salute, To The Test, The Words I Never Said, New Morality, Coldburn, Get Wise, Redemption Denied, Survival, Broken Teeth, All for Nothing, Cornered, Desolated en Expire zijn de namen van de bands uit Nederland, BelgiĆ«, Duitsland, ItaliĆ«, Verenigd Koninkrijk en de Verendigde Staten, die je voor 10 euro kan zien, horen en voelen.

Donderdag 14 maart kunnen we dan weer terug naar Dolhuis voor Town of Saints en hun supportact Mr. Richard. Mooie (indie-)folk liedjes, een aanrader dus voor fans van bijvoorbeeld Mumford and Sons. Net als bij Qeaux Qeaux Joans zijn deze bands te zien voor de schappelijke prijs van 5 euro.

De volgende dag, vrijdag 15 maart, is dan eindelijk het moment waar vele muziek-liefhebbende Dordtenaren op hebben zitten wachten: Bibelot opent zijn deuren en wel met de trots van muzikaal Dordrecht: The Death Letters. Samen met Steak Number Eight zullen zij als eerste de nieuwe Power Stage testen. Om bij dit memorabele moment aanwezig te zijn ben je slechts €6,55 kwijt.

De Main Stage van Bibelot mag de volgende dag, zaterdag 16 maart, zijn deuren dan openen, ook voor een band uit de regio. Ska-punkers The Bazzookas mogen gaan testen of het podium sterk genoeg is voor hun wilde optredens. Dit doen ze samen met Trenchcoat, 8 jonge gasten die oude muziek in een hip jasje gieten en daar een wervelende show omheen geven, een concept wat zeer aanslaat. Alle reden dus om langs te gaan, zeker omdat er geen prijskaartje aan deze avond hangt.

Om weer wat tot rust te komen komt donderdag 21 maart de Australische Singer-Songwriter Jaimi Faulkner de Power Stage van Bibelot bezoeken. Zijn repertoire bestaat uit prachtige rauwe soul en blues liedjes. Samen met de lichte liedjes van het talent Sara Bonne een heerlijke relaxende avond. Kosten: €5,40.

Voor Alternative-Rock fans is Zaterdag 23 maart in Dolhuis een must, Tenement Kids en The Road Home. Lekker rocken, dat is waar deze bandjes voor staan. En voor 5 euro ben je erbij.

Het houdt niet op met de talenten die in maar langskomen in de Dolhuisstraat, want donderdag 28 maart staan de band Mister and Mississippi en singer-songwriter Emil Landman klaar voor het Dordtse publiek. Dromerige folksongs dat is wat deze muzikanten, die allemaal op de Herman Brood Academie hebben gezeten, beloven. Entree is €7,50

Dat is zo ongeveer hoe tot nu toe ons muzikale programma er deze maand uitziet. Hieronder vind je nog een handig overzichtje. Print hem uit, plak hem in je agenda of hang hem op in je wc zou ik zeggen. Mist er volgens jou nog iets in het lijstje? Laat het ons weten, plaats een reactie, stuur ons een berichtje op FacebookTwitter of via de Mail
Ben je benieuwd naar een band/artiest die hiertussen staat? Check de Sound of Dordt Spotify Afspeellijst. Hierin vind je veel van de bands die deze maand in Dordrecht optreden.

overzicht:

·        7 maart: The Donny Brooks + One Finger Policy, Dolhuis, 21:00, gratis
·        8 maart: Qeaux Qeaux Joans, Dolhuis, VVK: €5/deur: €7,50
·        10 maart: Northcote, Popcentrale, VVK: €10/deur: €15
·        14 maart: Town of Saints + Mr. Richard, Dolhuis, VVK: €5/deur: €7,50
·        15 maart: The Death Letters + Steak Number Eight, Bibelot Power Stage, €6,55
·        16 maart: Bazzookas + Trenchcoat, Bibelot Main Stage, gratis
·        21 maart: Jaimi Faulkner + Sara Bonne, Bibelot Power Stage, €5,40
·        23 maart: Tenement Kids + The Road Home, Dolhuis, VVK: €5/deur: €7,50
·        28 maart: Mister and Mississippi + Emil Landman, Dolhuis, VVK: €7,50/deur: €10

Geen opmerkingen:

Een reactie posten