vrijdag 8 maart 2013

The Donny Brooks Albumreleaseshow @ Dolhuis Dordrecht 07-03-'13

3 jaar geleden begonnen Dick de Krijger, Tim Platschorre en Pascal de Smit een band, die One Night Band gedoopt werd. Toen echter bleek dat de relatie van tussen deze Dordtse muzikanten langer duurde, werd de naam, waarschijnlijk vooral voor een professionelere uitstraling, veranderd in The Donny Brooks. Het eerste album, About. The. Fuzz. is gemaakt en afgelopen donderdag werd dit in het Dolhuis met veel kabaal vertoond aan het publiek.


Een andere Dordtse band, One Finger Policy, mocht de spanning voor de albumrelease opbouwen. Een puberende versie van the Black Keys, zo kunnen deze gasten omschreven worden. Scherper, vuiler, maar dezelfde pakkende riffs en solo’s als het Amerikaanse duo. Soms maken de vijf gasten een uitstapje naar een ander genre, zoals Punk en Brit-pop, maar de basis blijft altijd de Rock. Helaas is One Finger Policy, net als alle andere pubers, niet altijd even stabiel in hun nummers. De zang zit soms mis en ook lopen de gitaren elkaar heel af en toe mis. Maar dit zijn slechts kleine vlekjes op een verder heerlijk optreden. One Finger Policy is energiek en origineel, een band waar we in de toekomst nog veel meer van gaan horen.

Dan komt de band waarvan er posters door heel dolhuis zijn opgehangen het podium op. The Donny Brooks pakken de release van hun eerste plaat duidelijk professioneel aan, te zien aan onder andere de opbouw van het podium en het lichtplan. Vanaf het eerste nummer wordt meteen duidelijk waarom; de keiharde rock van deze drie mannen is volwassen, fel, energiek, fris en vol plezier. De bandleden hebben, nadat ze de spanning eraf hebben gespeeld, duidelijk veel lol in wat ze doen en dit zorgt voor nog vettere en energiekere nummers en solo’s. De nummers bevallen goed bij het publiek en staat lekker mee te bewegen. Door verschillende tempo’s, geluiden en maatsoorten blijft de muziek de hele tijd interessant. Zo spelen Dick, Tim en Pascal een klein uur, waarna ze onder luid applaus na een diepe buiging het podium afgaan om hun CD, die, naast on-Dordrechts goed te zijn, zeer tof is vormgegeven, te verkopen aan ge├»nteresseerden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten