vrijdag 22 maart 2013

Jaimi Faulkner live @ Powerstage Bibelot Dordrecht 21-03-'13


Je hebt beginnende gitaristen, matige gitaristen, redelijke gitaristen, talentvolle gitaristen, opvallende gitaristen, goede gitaristen, zeer goede gitaristen, legendarische gitaristen en gitaristen die zodra ze een gitaar oppakken en een snaar aanraken de monden van het publiek open laten vallen. Dat Jaimi Faulkner tot die laatste categorie behoort liet hij afgelopen donderdag horen in het nieuwe Bibelot.

Sara Bonne was gevraagd het voorprogramma voor haar rekening te nemen. Deze Rotterdamse singer-songwriter speelt normaal gesproken met een vierkoppige band, maar die kon er blijkbaar ditmaal niet bij zijn, want Sara kwam met slechts twee gitaristen het podium op. Al snel blijkt dat dit niet de meest gebruikelijke bezetting is, want de muziek is niet erg uitgebreid. Beide gitaristen spelen simpele partijen die vaak ook nog hetzelfde zijn. Hiermee start de middelmatigheid van dit optreden. Sara Bonne en haar twee gitaristen klinken net als het gros van de singer-songwriters, braaf en licht. Het mist een berg originaliteit. Met de zang is hetzelfde aan de hand, het is niet slecht, het is niet vals, maar het is te normaal en wordt te vaak gedaan. Een van de weinige lichtpuntjes aan dit optreden zijn de teksten van de nummers, die zijn passievol, mooi en origineel. Helaas komt dit door de muziek te weinig over. Dit maakt, mede doordat de band te weinig interactie met het publiek maakt, het optreden nietszeggend en saai.

Gelukkig komt al gauw daarna Jaimi Faulkner op en, zoals hierboven geschreven, betovert hij met zijn eerste snaaraanslagen direct het publiek dat de powerstage inmiddels goed vult. Tijdens de eerste drie nummers, die hij alleen voor zijn rekening neemt, laat hij horen hoe een singer-songwriter zou moeten klinken. Energie, plezier, passie, dat straalt Faulkner uit. Zeker tijdens het nummer Come Home To Your Love toont hij zijn enorme talent, door tijdens de solo een medley te spelen met meer dan tien rockriffs (zie filmpje). De AustraliĆ«r houdt van Nederland en is hier dan ook vaak te vinden. Ditmaal maakt hij een korte tour door Nederland om zijn nieuwe single Forgive and Forget en zijn nieuwe album Turn Me Around te promoten. Om deze optredens nog wat interessanter te maken heeft hij een band bestaande uit een drummer, bassiste en toetsenist om hem bij sommige nummers te begeleiden. Ook deze band is zeer goed en zeker de solo’s van de toetsenist zijn heerlijk fris en zorgen voor een goede afwisseling met het gitaargeweld. De muziek bestaat vooral uit country, folk en rock n’ roll met soms een vleugje jazz, soul en britpop en doet denken aan artiesten als Jamie Cullum en James Morrison. Ondanks deze geweldige muziek is het publiek weer lekker Dordts: Luidruchtig en onrespectvol. Gelukkig stoort Jaimi Faulkner zich hier niet heel erg aan en houdt hij het bij de opmerking: “What are you guys talking about overhere? Stocking exchange or something? Or trying to figure out what you’re going to buy at Albert Heijn Tomorrow morning? Important stuff I’m sure…” Hij speelt een geweldige set en na een wat weifelend geroep om een toegift speelt de hij met zijn band ook nog een nummer met geweldige solo’s op een Lap Steel Guitar en Orgel. Al met al een optreden wat nog lang in mn geheugen gegrift zal staan.

MEER FOTO'S? CHECK: http://flic.kr/s/aHsjErcHW2


Geen opmerkingen:

Een reactie posten