zaterdag 1 juni 2013

Tessa Rose Jackson + Pien Feith live @ Dolhuis Dordrecht 30-05-'13

Avonden georganiseerd door Bobby Kinghe staan altijd garant voor een bijzondere beleving en een goed concert, zo ook deze avond. Met de vrolijke folktonen van Tessa Rose Jackson en de diepe synths van Pien Feith werd er afgelopen donderdag in Dolhuis weer een fantastische avond neergezet.


Eerst wordt het podium gevuld met Tessa Rose Jackson en haar zes medemuzikanten. Dit maakt het podium gezellig vol. Vanaf het eerste nummer klinkt deze gezelligheid ook door in de muziek. De bandleden hebben overduidelijk heel veel lol in wat ze doen, ze lachen, ze stralen, het podium leeft. De pop met vleugjes folk en alternative wordt hier duidelijk door in be├»nvloed. De muziek is levendig en dynamisch, vrolijk en bovenal ontzettend goed. De zeven topmuzikanten op het podium switchen elk nummer wel van instrument maar klinken toch op elk instrument even goed. Door het grote aantal instrumenten en het constante switchen tussen die instrumenten bestaat de muziek uit talloze lagen en klinkt het elke keer weer anders. De band krijgt het publiek in haar greep en houdt het aandachtig, waardoor het tijdens de zachtere nummers zowaar muisstil is! Het meest opvallend blijft toch wel de grote en oprechte lach die bij alle muzikanten op de lippen ligt. Tessa Rose Jackson en haar band trakteren het publiek op een geweldig  concert door hun ongelofelijke muzikaliteit, hun plezier en hun geweldige, energieke, goedgeschreven liedjes.


Na een lange ombouwpauze – niet gek met al die instrumenten van Tessa Rose Jackson – is het tijd voor Pien Feith. Hier geen vrolijke gitaartjes, maar diepe, zwoele, warme synthpop. Dit is een grote omschakeling die niet iedereen in het publiek kan maken en dus loopt de zaal ietwat leeg. Gelukkig valt een deel van het publiek wel voor de dromerige en sexy muziek en wordt hier dus ook aandachtig geluisterd. Het kwintet, bestaande uit twee drummers, een gitarist/toetsenist en een bassist/toetsenist en een zangeres, speelt over het algemeen synthpop met op een enkel momentje een uitstap naar de dubstep en lounge. De sfeer die hier uit voor komt is zeer wisselend, dan weer gevoelig, dan weer overweldigend, dan weer dansbaar, maar altijd heerlijk om naar te luisteren. Piet Feith en haar vier begeleiders zetten een echte show neer, waar ook duidelijk bij wordt wat een geweldige lichtshow er in dolhuis gegeven kan worden. Als het optreden ietwat eenzijdig begint te worden, komt er weer een iets heavier of dansbaarder nummer langs, waardoor ook dit optreden constant interessant is. In de nummers zelf zit wel iets te veel herhaling soms, zeker na de ontzettend dynamische liedjes van Tessa Rose Jackson, maar barsten wel van originaliteit en kwaliteit. Pien Feith heeft een origineel concept wat ook zeer goed uitgevoerd wordt, heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten