dinsdag 4 juni 2013

Sticks en Moon + Brandwerk live @ Dolhuis Dordrecht 01-06-‘13

Hip-hop mag dan misschien niet de grootste scène in Dordrecht zijn, met maar af en toe een optreden hier en daar, toch als het dan eindelijk weer eens zover is, is het altijd een feest; goede namen, vette muziek, gezellige mensen. Afgelopen zaterdag was het eindelijk weer eens zo’n avond. Met Sticks & Moon en Brandwerk twee fantastische namen, een zaal vol hiphop liefhebbend publiek en als kers op de taart ook nog een afterparty met een paar geweldige namen.

De Dordtse mannen van Brandwerk mochten het spits afbijten. Het eerste wat opvalt is dat DJ Deon Custom niet meer achter de draaitafel staat. Al snel wordt duidelijk dat Deon zich meer wilt focussen op zijn solocarrière na de release van zijn album Ametrine (een fantastische plaat trouwens!) en dat hij zijn plek zal afstaan aan Stam Des Bouvrie. Deze besnorde DJ had een geweldig debuut met een set waar niks op aan te merken was. Ook Brandwerk is wederom fantastisch.

Elke keer is het weer verbazingwekkend hoe hoog het niveau van deze gasten is. De raps zitten heel goed in elkaar, er wordt goed gebruik gemaakt van de drie stemmen van Elten Kiene, Kay Martin en Diggy Rast door af te wisselen met enkel, dubbel en driedubbel gerapte teksten. Ook de beats zijn ontzettend professioneel en dansbaar. De teksten zijn ware gedichten en betekenen echt wat en toch weet Brandwerk er ook een feestje van te maken. Het publiek is enthousiast en hun grootste nummers als Regisseur van de Atmosfeer worden luidkeels meegeschreeuwd. Brandwerk maakt elke keer weer alle beloftes waar en overtreft zich steeds, het kan niet lang meer duren voordat deze gasten echt doorbreken.

Dan is het tijd voor Sticks & Moon. De rapper uit Zwolle die onder andere bekend is van Opgezwolle en de Fakkelbrigade heeft de handen ineen geslagen met Dr. Moon en samen touren ze het land rond om zijn nieuwste album Stick Bukowski te promoten. Dit album zal deze avond het grootste deel van de set in beslag nemen. Met zijn diepe stem rapt Sticks niet op de meest gangbare manier. Geen opgefokte, drukke gangsterraps maar rustige raps en teksten die echt wat betekenen. Zeker de nummers van Stick Bukowski gaan over respect, levenslessen, et cetera. Deze teksten worden versterkt door de ontzettend vette en relaxte beats van Dr. Moon, die ook weer foutloos gedraaid worden en zelfs soms worden versierd met live synths. Sticks weet het zelf mooi te verwoorden: ‘Wij zijn dr moon en sticks en zijn hier gekomen om jullie mee te nemen in een trip’. Sticks zou verkouden zijn maar van deze “Stick Verkoudski” is niks te merken. Desalniettemin versterkt het publiek zijn raps door alles uit volle borst mee te doen. Het is duidelijk, dit publiek houdt van Sticks. De nummers van Stick Bukowski worden afgewisseld met ouder werk, nummers die dansbaarder zijn en er wordt dan ook direct volop gedanst. De afwisseling van dansbaar oud en relaxed nieuw werk maakt het zeer veelzijdige en interessante show. Met zijn leeftijd van over de 30 heeft Sticks een berg van ervaring en ontzettend veel meegemaakt en dat is te horen in zijn raps. Je voelt dat alles wat hij rapt recht uit zijn hart komt. Dit alles maakt dat de show voorbij vliegt, Sticks & Moon sluiten af met het nummer Doag. De eerste realease van zijn nieuwe formatie Great Minds, die hij gestart heeft met Winne, Diggy Dje en Dr. Moon. Met dit hoogtepunt wordt het optreden afgesloten.


De afterparty start meteen na Sticks maar al gauw begint de zaal ontzettend leeg te lopen. Na een half uur zijn er nog geen vijftig man in de zaal meer en na een uur daar nog maar de helft van. Toch trekt het overgebleven publiek zich daar niks van aan en gaat volledig los op Koning Winter, Fes Travaganza, Deon Custom en Stam Des Bouvrie, die tevens zijn verjaardag viert. Zo wordt een geweldige avond lekker feestelijk afgesloten.

VOOR MEER FOTO'S CHECK: http://flic.kr/s/aHsjFLnaKE!!!!!

Sorry voor de slechte geluidskwaliteit bij de video's, moet je voorstellen hoe diep de beat was...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten