dinsdag 28 mei 2013

Labtones Live! @ Power Stage Bibelot Dordrecht 25-05-'13

Labtones is een organisatie die zich inzet voor bands. Via hun netwerk labtones.com kunnen bandjes een profiel aanmaken en zo meer bekendheid vergaren. Maar dit is niet het enige, ook organiseren zij avonden waar deze bands kunnen optreden. Zulke avonden hebben al meerdere malen plaatsgevonden in café Merz in Dordrecht, maar afgelopen zaterdag was de eerste editie in de Power Stage van Bibelot. Labtones Live! Met The Circumstances, The Levi’s en Duncan Idaho.

The Circumstances zijn de band die de avond mag openen. Deze vijf stille jongens uit de regio zijn al een flink aantal jaren bezig en duiken af en toe weer ergens op om hun dromerige indie-rock aan het publiek te laten horen. Deze indie-rock is zo fantastisch, dat je je elke keer als je ze hoort weer verwonderd hoe het kan dat een band van zo’n niveau niet eens echt doorbreekt in de Nederlandse muziekwereld. Deze avond verbazen ze weer. De nummers bouwen vaak op van zachte folkpop naar harde indierock, waarbij zowel het zachte als het harde en elk stapje daartussen met evenveel niveau en kwaliteit wordt uitgevoerd. De zweverige stem van zanger David Groeneweg in combinatie met de stilte tussen de nummers door maakt het optreden mysterieus en daardoor intiem. Er wordt dan ook hartelijk gelachen als de drummer opeens zachtjes meldt dat Bayern gescoord heeft in de Champions League finale. The Circumstances blijven elke keer weer verassen en verbazen en blijken elke keer weer beter.

Zodra the Levi’s hun gitaren aanslaan verdwijnt deze sfeer meteen en maakt plaats voor vrolijkheid en energie. Het Haagse kwartet valt het best te omschrijven als aanstekelijk vrolijke punkpop n’ roll, zeer origineel dus. De energie die deze band heeft slaat over op het publiek en al gauw kan niemand stil blijven staan. Na de wat serieuzere nummers aan het begin van de set wordt het optreden steeds dansbaarder en vrolijker. De Hagenezen weten hoe ze een publiek enthousiast moeten krijgen. Dit betekent echter niet dat The Levi’s een slap feestbandje zijn. integendeel, op het podium speelt een band die staat als een huid. Alles zit heel degelijk in elkaar. The Levi’s zijn een gezellige èn goede band, perfect voor deze avond.


De afsluiter die het podium van de Power Stage, waar het de hele avond lekker druk is, betreedt is Duncan Idaho. Deze Rotterdamse band is even wennen na de achtbaan van The Levi’s, het is allemaal een stapje rustiger. De Indiepop van het vijftal doet redelijk veel denken aan bands als Phoenix en is daarom iets minder interessant in het begin. Maar dit blijkt mede te komen doordat de band op stoom moet komen, want als de band wat meer op gang komt blijkt er wel een erg goede Indieband te staan, die ook nog ontzettend dansbaar is. Dat Duncan Idaho al twee full-length albums achter hun naam hebben staan, is duidelijk te horen, het niveau straalt eraf bij deze band. Net als The Levi’s zijn deze vier mannen en een vrouw weer een gezellige band, wat zorgt voor een heerlijk toegankelijk en vrolijk optreden.

De avond zelf is ook zeer geslaagd. Naast drie fantastische bands is de sfeer in de zaal geweldig, tijdens de optredens ietwat luidruchtig, maar dat hoort er ook wel bij, deze avond draait vooral om de gezelligheid en het leren kennen van nieuwe mensen en bands. Na hun optredens staan de bandleden gewoon in de zaal tussen het publiek. Op naar de volgende Labtones live als je het ons vraagt!

VOOR MEER FOTO'S CHECK: http://flic.kr/s/aHsjFvSZmn!!!!!

En oja, als afterparty was het gratis feest Pulse in de Main Stage ook zeer geschikt :-P

Geen opmerkingen:

Een reactie posten