zondag 2 maart 2014

Heavylight live @ Power Stage Bibelot Dordrecht 21-02-‘14

Vorig jaar stonden ze al eens in Bibelot om de leerlingen van de CKV dag in Dordrecht te entertainen. Nu zijn ze terug, maar dit maal voor het grote publiek. De presentatie van het eerste album staat op de planning, en de bandleden hebben er zin in. Heavylight.


Heavylight, de vierkoppige band uit Rotterdam gaat als een speer.  Er zijn pas 3 nummers uit, maar die nummers vallen erg goed bij het grote publiek. De Power Stage staat dan ook lekker vol als Allart, Dylan, Sander en Jerry het podium op komen. Door de drukte van het maken van een album is dit pas hun eerste optreden van 2014, en ze hebben er zichtbaar enorm veel zin in. Als het eerste nummer wordt ingezet valt meteen op dat dit niet zomaar vier muzikanten zijn die ergens in een kast een stoffig instrument hadden staan, dit zijn vier topmuzikanten die weten wat ze doen. Dit valt te merken doordat de nummers van een erg hoog niveau zijn en technisch erg begaafd. Ook is de band erg goed op in elkaar ingespeeld en wordt alles strak en zonder foutjes ten gehore gebracht. 
De muziek is een mix van poprock, die soms lichtelijk nijgt naar punk-popbands als All Time Low en Paramore. De energie en enthousiasme van de band maakt de nummers aantrekkelijk, maar als je naar de nummers op zich kijkt is Heavylight wel terug te brengen tot het standaard radiobandje. Heavylight wordt nooit echt bijzonder, nooit echt origineel. Erg typisch daarvoor is ook het gebruik van Dubstep in een nummer. Het genre, dat het afgelopen jaar toch al flink op zijn retour leek, staat groot in de beschrijving van Heavylight, maar komt dus maar in een nummertje terug, en ook daar wordt het er met de haren bijgesleept. Had erg leuk kunnen zijn, als het 5 jaar geleden was gedaan, voordat elke andere popband het al deed. 

Ook probeert Heavylight met breaks en bridges een soort alternative-rock sfeer te krijgen, maar deze omschakelingen zijn niet dissonant genoeg om echt alternatief te worden. Zo blijft Heavylight dus een radiobandje. Maar wel een waarbij het echt geen probleem is om naar te luisteren en met alle facetten om een grote hit in Nederland te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten