vrijdag 28 februari 2014

I Like Trains + Her Name is Calla live @ Power Stage Bibelot Dordrecht 14-02-‘14

Vrijdagavond 14 februari. Valentijnsdag en begin van de voorjaarsvakantie. Het perfecte moment om lekker te ontspannen en te zwijmelen met je Valentijn.  Bibelot speelt daar goed op in met een avondje Engelse bands. Eerst met de experimentele folkband  Her Name Is Calla en vervolgens met de Post Rockers van I Like Trains.

Het is een redelijke drukte op het podium met piano’s, een drumstel, gitaren, violen en zelfs cello’s. Maar met deze berg aan instrumenten weet Her Name Is Calla een fantastische atmosfeer te bouwen. Zodra de band begint te spelen valt elk gevoel van stress, zorgen en problemen van je af. De vier mannen en twee vrouwen nemen het publiek mee naar de dromerige, mistige Engelse velden. Lange noten, veel rusten, minimale bezettingen worden afgewisseld met stevigere delen met soms best veel gitaargeweld. Zo blijft het optreden van her Name Is Calla constant spannend.


Van de stress-bevrijdende muziek van Her Name Is Calla gaat de avond door met de donkere, zware post-rock van I Like Trains. I Like Trains doet sterk denken aan The Editors (voordat ze een commercieel U2 aftreksel werden), maar dan wat meer down-tempo.  Het is mooi om te zien hoe de zaal redelijk vol gelopen is, wat erop lijkt alsof er in Dordrecht eindelijk meer interesse begint te komen voor de wat obscuurdere bands. Want net als Her Name Is Calla valt I Like Trains hier ook onder. Net als die band gaat ook dit Engelse vijftal over het hele spectrum van zacht tot hard. Maar doet dit met meer gitaar dan Her Name Is Calla. Ook hier veel dromerige ontspanning, maar met iets meer pit. I Like Trains is fantastisch op elkaar ingespeeld en speelt een strak en perfect uitgevoerd optreden. 
VOOR MEER FOTO'S CHECK: http://flic.kr/s/aHsjSx8Uoa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten