dinsdag 17 december 2013

Cortonville Presents... live @ Power Stage Bibelot Dordrecht 13-12-'13

In Bibelot geen ongeluk op vrijdag de 13e. Integendeel, de bezoekers van Bibelot deze avond hebben juist geluk met een fantastische programmering. Van alle 12 mannelijke muzikanten is er geen enkele zonder baard. Dat kan maar een ding betekenen. Lekker rocken, verzorgt door Cortonville met Tenement Kids, Gingerpig en Black Bottle Riot op het podium.

Tenement Kids is de eerste band die deze avond mag gaan rocken op het Dordtse podium. De band ligt bij sommigen nog redelijk goed in het geheugen want in maart stonden ze nog in Dolhuis samen met The Road Home. Gelukkig is het niet vervelend deze band nogmaals te zien, want Tenement Kids rockt als een tierelier. Hun super strakke bluesrock heeft iets relaxed, terwijl hij toch perfect getimed is. Ritmisch is het Utrechtse zestal geniaal, hun riffs zijn aanstekelijk en solo’s ronduit fantastisch.

Dan is het tijd voor Gingerpig, de nieuwe band van Boudewijn Bonebakker, ex-gitarist van Gorefest. En met zijn nieuwe band is hij een flink andere kant opgegaan. Geen geschreeuw en deathmetal meer, maar een mix van Stoner en hardrock, met hier een daar een vleugje slow en bluesrock. Een heerlijke combinatie die ook erg goed wordt uitgevoerd. En niet alleen de fantastische riffs en zang van Bonebakker, maar ook, ondanks dat ze een beetje op de achtergrond staan, bassist Sytse Roelevink en drummer Maarten Poirters staan ontzettend hard te grooven.


Tenslotte is het podium voor Black Bottle Riot. De vier Nijmegenaren zijn hot, zo stonden ze laatst nog in De Wereld Draait Door en wordt hun nieuwe album Soul in Exile overal goed ontvangen. En in de Powerstage laten ze even horen waarom. De vier mannen zijn perfect op elkaar ingespeeld, de gitaren spelen scherpe, keiharde riffs en de bluesrock swingt als een malle. Maar bovenal, Black Bottle Riot heeft zichtbaar veel plezier tijdens het spelen en dat is terug te horen in de muziek, die begint daardoor echt te leven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten