zaterdag 2 november 2013

Handsome Poets live @ Power Stage Bibelot Dordrecht 01-11-'13

Als je een willekeurig persoon het intro van 'Sky on Fire' laat horen, zal bijna iedereen het nummer verder kunnen mee neuriën. De vijf mannen van de uit Den Haag afkomstige band the Handsome Poets hebben het bijzondere talent om van elk nummer wat ze schrijven een super hit te maken. Afgelopen vrijdag kwamen ze naar Bibelot om tijdens hun Never Ending Summer Tour te laten horen of ze live dezelfde vibe neer kunnen zetten.

Het voorprogramma wordt verzorgd door The Junction. Een acapella groep van drie zangeressen en twee zangers. Vanaf het eerste nummer verrast de groep direct. De muziek is fris, hip, origineel en vooral heel goed. Het is soms echt ongelofelijk dat de muziek alleen door stembanden wordt geproduceerd. Ook houdt het kwintet het interessant om naar te blijven kijken en entertainen ze het publiek tussen de nummers door met (iets te) vrolijke praatjes. Helaas krijgen de vijf vocalisten niet de aandacht die ze verdienen. Het overgrote deel van afgeladen de zaal komt vooral voor de gezelligheid en om te feesten en hebben geen behoefte om aandachtig te luisteren. Ondanks dat The Junction misschien niet de beste keuze was als voorprogramma is het gelukkig totaal niet vervelend om naar te luisteren.

Dan wordt het donker op het podium en komen een voor een de bandleden van the Handsome Poets op. En vanaf het eerste nummer krult er een glimlach op de gezichten van het publiek. De muziek die deze vijf mannen produceren maakt je blij, energiek en gelukkig. De nummers zijn zo catchy als alleen hele grote bands dat kunnen. Denk aan Doe Maar, maar dan in op een moderne, actuele manier. Toch valt er deze avond nog iets anders op aan de Handsome Poets. Vroeger klonk de band live altijd erg braaf en saai, alsof je een 1-op-1 kopie van de plaat hoorde. Dat is veranderd, de muziek leeft opeens, en hoe! De nummers klinken brutaler, swingen meer, en de band lijkt meer te durven. Dit maakt het optreden nog energieker en bovenal veel leuker om naar te luisteren. Oorzaak hiervoor zijn hoogstwaarschijnlijk de nieuwe gitarist en bassist, die ontzettend staan te swingen en grooven.
Ondertussen zetten the Handsome Poets een fantastische show neer. Zowel licht als geluid klopt en zanger Tim van Esch steelt de show en de harten van de meisjes voor het podium. Hoe catchy, afgezaagd en ingestudeerd het ook is, de Handsome Poets zetten wel een popshow neer zoals het moet, en daar horen de 'jullie zijn het beste publiek ooit' en dit hebben we nog nooit gedaan' bij. Tijdens een lekker lang optreden krijgen ze het publiek van voor tot achter helemaal gek, iedereen springt, zingt en danst mee. De Handsome Poets lijken eindelijk volwassen te zijn geworden. De muzikanten zijn goed, de nummers zijn goed en het is nu eindelijk live ook goed. Daardoor zijn de Handsome Poets nu niet alleen meer leuk voor een feestpubliek, maar ook voor echte muziekliefhebbers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten