vrijdag 29 november 2013

Backfire +2 live @ Power Stage Bibelot 24-11-‘13


Zondagmiddag, buiten is het druilerig en nat, maar in de donkere power stage van Bibelot is het warm en gezellig. Drie bands staan op het programma om een saaie zondag om te toveren in een lekkere dag.

De show wordt geopend door From the Heart. Deze Hardcore-Punk band uit Rotterdam is een van de sterkere openingsacts die dit najaar in Bibelot heeft gestaan. De snelle, kneiterharde Hardcore klinkt fris, strak en energiek en de bandleden zijn goed en erg enthousiast. Ondanks dat het publiek erg passief is zetten de mannen van From The Heart een ontzettend goede set neer.

De tweede band, The Local Spastics, is totaal verschillend van From The Heart. De Hardcore-Punk maakt plaats voor oldskool Punk. De drie mannen gingen al eens uit elkaar vanwege buitensporig drank- en drugsgebruik en het is nog wel een beetje te zien waarom. Ook al is het zondag middag, zanger/gitarist Sam Andrea komt al wankelend het podium op. Ondanks dat hij tijdens het optreden moeite heeft rechtop te blijven staan, heeft dit geen effect op zijn spel of dat van zijn mede bandleden. Want The Local Spastics blazen met gemak het dak van de Power Stage eraf. De Punk is rechtdoorzee, agressief en gedurfd, iets wat je tegenwoordig bijna niet meer ziet bij punkbandjes. De Local Spastics trekken je terug de jaren 80’ in, en dat heeft een kneiterhard optreden als resultaat.


Dan is het tijd voor de grote naam van de dag, Backfire. De Maastrichtse Hardcore-Punk band bestaat al sinds de beginjaren van de Hardcore en met bijna 20 jaar aan ervaring is Backfire een van de routiniers in de scène. De band weet als eerste van de middag wat mensen aan het moshen te krijgen, maar ook bij Backfire zijn die op een hand te tellen. Gelukkig trekken de vier mannen zich daar niks van aan en serveren een ouderwets lekkere pot hardcore voor het publiek. Backfire speelt zoals je verwacht bij een band die al zolang meegaat, niet erg vernieuwend, wel erg goed. De gitaar is hard, de zang is krachtig en de drums zijn strak.

MEER FOTO'S: http://www.flickr.com/photos/soundofdordt/sets/72157638048214313/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten