zaterdag 18 mei 2013

Buiten Gewoon Presents: The Story of Ajabu @ Bibelot Dordrecht 17-05-'13

"Future Stage"
Toen ik hoorde over The Story of Ajabu was ik meteen enthousiast, het concept, een feest in beide zalen van Bibelot, Bibelot omgetoverd in een “futuristische safari”, een breed scala aan elektronische muziek, ik zag het wel zitten. Gisteravond was het eindelijk zo ver en gingen de deuren open voor het eerste soloproject van het Buiten Gewoon Collectief. Zoals normaal in Dordrecht druppelen echter de eerste mensen pas rond half 10 binnen en beginnen de zalen pas rond half 12 echt goed vol te raken. Voor de vroegkomers is het echter totaal geen ramp dat er nog niemand is want met een drankje is het heerlijk vertoeven in beide zalen, waar vanaf het begin al door zeer goede DJ’s gedraaid wordt.
"Safari Stage"
De Main Stage is omgetoverd tot de Future Stage, waar vooral experimentele elektronische muziek als Future Garage, Future Beats en Glitchhop gedraaid wordt. De Power Stage is omgedoopt tot de Safari Stage waar ook elektro gedraaid wordt, maar die meer gebaseerd is op hedendaagse muziek, later op de avond zal hier vooral Drum n’ Bass en Dubstep gedraaid worden. Al gauw blijkt echter wel dat niet alles deze avond de verwachtingen haalt. De zin Door middel van kunst, visuals en verdere aankleding zal Bibelot door het kunstenaarscollectief Buiten Gewoon omgetoverd worden tot een buitenaardse jungle in de beschrijving van het evenement is een beetje ruim genomen, aangezien alleen op de podia uitgebreide dj booth’s staan waar projecties op worden geprojecteerd. Ook is het switchen tussen beide zalen niet erg aantrekkelijk doordat bij het binnentreden van de zaal elke keer opnieuw de zakken leeg moeten en iedereen gefouilleerd moet worden.
Echter als je in één zaal blijft staan en je verwachtingen een beetje wegstopt, dan is The Story of Ajabu gewoon een ontzettend goed feest. De muziek is zoals beloofd divers, de DJ’s hebben een zeer hoog niveau, de sfeer is zeer goed, het publiek is vrolijk en er wordt lekker gedanst. Al met al is The Story of Ajabu een buitengewoon geslaagd feest, wat qua stijl, experimenteel, zeker past tussen de Superstijls, de HRTZen en de 70’s, 80’s en 90’s feesten. Door iets meer werk te steken in de aankleding van Bibelot zou Buiten Gewoon zich nog meer kunnen onderscheiden, maar wij zeggen: Op naar het volgende Buiten Gewoon feest in Bibelot!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten