zondag 24 februari 2013

Traumahelikopter @ Dolhuis Dordrecht 23-02-'13


Ondanks dat het nog steeds stervenskoud is buiten en inmiddels zelfs weer sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen begint de kalenderwinter toch (gelukkig) op z’n eind te lopen. En dat betekent ook dat versterkers, gitaren en drums afgestoft worden en de muziekindustrie wakker wordt uit de winterslaap. En het optreden van Traumahelikopter en the Fuzzbrats kan misschien wel gezien worden als de aftrap van weer een vet livemuziek seizoen.

En het publiek wordt bij dit optreden meteen goed wakker geschud, want The Fuzzbrats trakteert ze op een lekkere portie keiharde rock. Dat is ook hetgene waar deze band het vooral van moet hebben. Want vijf mannen die stuk voor stuk de 40 al hebben gepasseerd zijn niet het meest leuke om naar te kijken. Maar ze hebben wel plezier in wat ze doen en ondanks dat het geen geweldige muzikanten zijn rocken ze wel lekker en zodoende kan niemand stil blijven staan. De plezier slaat over op het publiek. Hierdoor zijn the Fuzzbrats de perfecte voorprogrammaband, het publiek komt los en de bandleden zelf hebben het goed naar hun zin.

Dan word het podium leeggeruimd, want Traumahelikopter heeft niet veel nodig, twee gitaren, een microfoon, een snaredrum, een tom en een crash zijn alles. Maar hiermee gaan de jonge Groningers helemaal los met keiharde speedrock als resultaat. De muziek is fris, energiek en vooral kei- en keihard. Maar door het beperkte aantal instrumenten ook soms saai. Traumahelikopter heeft een trucje en blijft dat de hele tijd herhalen. Gelukkig is het wel een heel lekker “trucje” en de overeenkomst tussen de nummers stoort dus minimaal. Er is weinig interactie met het (behoorlijk passieve) publiek maar dat is ook niet nodig, de muziek spreekt voor zich. Na ongeveer drie kwartier Landt Traumahelikopter op de grond, om nog even op te stijgen na geroep om een toegift, wat vooral vanuit het voorste deel van de zaal komt. Daarna landt Traumahelikopter definitief. 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten