maandag 4 februari 2013

HRTZ #10: The Crossover @ Popcentrale Dordrecht 02-02-'13


Dolhuis heeft Support Your Locals, Bibelot heeft Dirdt! en DnB 078, en de Popcentrale... HRTZ natuurlijk. Dit welbekende event startte 2 jaar geleden als eerste dubstep-event in Dordrecht en is inmiddels alweer aan de 10e editie toe. Een speciale editie, omdat Vinylboy, een vaste kracht achter HRTZ ermee ophoudt en plaats maakt voor Uxorious en The State.


In de twee jaar dat HRTZ bestaat is er veel gebeurt en veel veranderd. Na een paar edities was het al uitgegroeid tot een van de populairste feesten in de regio, al voordat het feesten begon stonden er vaak honderden mensen voor de deur, draaitafels vielen om en mensen leerden het fenomeen dubstep goed kennen. Deze hoogtij dagen zijn grotendeels voorbij, HRTZ is ingetogener, minder mensen, minder drukte, professioneler (geen draaitafels op oliedrums meer), maar gelukkig niet minder leuk. Ook wordt er meer en meer geĆ«xperimenteerd met andere genres, wat zeker deze editie goed was te merken.


HRTZ #10: The Crossover begon net zoals de afgelopen edities, zeer rustig op het begin. Maar al gauw begon de Popcentrale toch goed vol te stromen. DJ Flanger en Vinylboy deden hun laatste gezamelijke set terwijl de eerste groepjes begonnen te dansen. Maar toen Brandwerk het podium betrad werd het pas echt druk voor het podium. Deze talentvolle Dordtse hiphop formatie was een gewaagd experiment voor een dubstepfeest en kan als deels geslaagd bestempeld worden. Ondanks dat niet iedereen zich kon vinden in de hiphop werd het publiek door de dubsteppy beats toch goed losgemaakt voor Uxorious & The State. Deze twee jonge Dordtenaren beleefden een goed "eindexamen" op HRTZ #10, want het publiek ging alle kanten op, deze gasten zullen een goede versterking zijn voor het HRTZ team. Stilletjes gaan de Dordtenaren over in het Rotterdamse duo Kaizoku. Het publiek merkt er weinig van, ook al klinkt de bass wel nog lager en de drop nog dieper, en danst heerlijk door. Deze gasten waren er bij editie #1 al bij en weten het originele HRTZ gevoel goed op te roepen; Lekker losgaan. Tenslotte verschijnt de man met de Lange dreadlocks en baard op het podium, Bong-Ra. Opeens verdwijnt de dubstep en maakt plaats voor keiharde Hardstyle, dit is even wennen voor het publiek, maar al gauw gaan ze nog harder dan voorheen. De Utrechtenaar mixt Hardstyle, Drum n' Bass, Dubstep en nog meer stylen die God verboden heeft, waaruit een heerlijke set komt van destructieve Breakcore. Uiteindelijk mag Vinylboy nog een paar plaatjes draaien, waarna het publiek uitgeput naar huis gaat. Op naar de #20!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten