zaterdag 27 oktober 2012

The Deaf live @ Bibelot 27-10-'12

Afgelopen vrijdag trad spike, de gitarist van Di-rect, op met The Deaf, de band die hij oprichtte in 2007 oprichtte, toen er ruzie was binnen Di-rect. Sindsdien leek Di-rect vooral voor het grote geld te kiezen. Bij The Deaf is dit niet het geval. Die spelen 5 jaar later nog steeds de tent plat met een combinatie van beat, rock n' roll en garagerock.

Maar voordat het beest wat the Deaf heet werd losgelaten in bibelot, mochten eerst de de vier Fransen van The Socks het publiek wat vermaken. Achter gordijntjes van haar speelden zij stoner/hardrock. Deze band probeert zich te identificeren met redelijk ingewikkelde nummers. Dit lukte goed, want de nummers waren goed geschreven en vroegen door de verweven gitaarriffs een constante aandacht voor de muziek. Echter leek het alsof het muzikale niveau van de bandleden te kort schoot, alles werd net niet goed gespeeld, waardoor het geheel rommelig werd en onaangenaam om naar te luisteren. Ook kregen ze het publiek totaal niet mee en leken ze blij toen ze na 30 minuten het podium konden verlaten.

Toen daarna de instrumenten en draden van the Deaf goed waren vastgetaped met ducktape en er (opvallend) kort was gesoundcheckt, betraden Spike, Kit Carrera, Miss Fuzz en Magere Mau het podium. Direct vanaf het eerste nummer zaten de vier er lekker in en gingen volledig los. Al gauw werd dit overgenomen door de toeschouwers. Spike toont zich een echte rockster en er wordt een zeer goede show neergezet, die door knullige maar niet storende foutjes als een scheurende gitaarband en een microfoon die uit elkaar valt toch persoonlijk blijft. De band speelt nummers van hun in 2011 uitgekomen debuutalbum 'Toot Whistle Plunk Boom' en enkele nieuwe nummers. Overal spat de sex, drugs en rock n' roll af. Organist Magere Mau rookt rustig een sigaretje terwijl hij op zijn orgel staat, Bassiste Miss Fuzz laat alle heren in de zaal zwijmelen, Spike heeft een fles wiskey bij waarvan de helft over het publiek heen gaat, schrikt de meisjes af die voor de gitarist van Di-rect kwamen en ligt op een moment op de zaalvloer een solo te geven. Door al dit muzikaal en theatraal geweld valt de drummer niet zo op, maar achter zijn trommels gaat Kit Carrera helemaal los en slaat uiteindelijk een ride kapot. The Deaf kregen het publiek niet zo ver om bibelot te slopen, maar ze speelden wel het dak er volledig af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten