maandag 8 oktober 2012

We Are The Ocean live @ Bibelot 04-10-'12


Het laatste najaarsseizoen van bibelot op de wijnstraat is begonnen en ze pakken groot uit, met 2 a 3 optredens of feesten per week. Afgelopen donderdag was het aan We Are The Ocean om de ruim 75 geïnteresseerden, redelijk veel voor een donderdagavond in bibelot, het naar de zin te maken.

Voordat de 4 Britten van We Are The Ocean het podium op klommen, mochten eerst de 5 mannen van post-hardcore band The James Cleaver Quintet het publiek opwarmen. Deze band probeert verschillende stijlen te combineren met hardcore-punk. Er komt onder andere Soul, funk en rock n roll voorbij. Een zeer leuk en origineel idee, mits goed uitgevoerd. Dat is het geval bij een nummer. daar valt alles op zn plaats en komen alle factoren van de muziek goed tot hun recht. Echter, bij alle andere nummers die ze speelden kwam het er op neer dat alles zeer rommelig klonk en totaal niet op elkaar aansloot, hoe hard de band ook zijn best deed. Ook staan de drums veels te hard en overstemmen voor een groot deel alle andere muziek.

Of het zo bedoeld was zal waarschijnlijk altijd een raadsel blijven, maar waar The James Cleaver Quintet vooral een enorme mengelmoes van lawaai was, bleek We Are The Ocean opeens heel aangename nummers te hebben. de vierkoppige formatie uit Loughton in Engeland speelt post-hardcore, maar er zijn duidelijk veel invloeden te horen uit de (hard)rock, van bands als de Foo Fighters. Ze beginnen. wat stijfjes, met wat nummers die bijna ballads genoemd kunnen worden, maar als het optreden vordert wordt alles steeds heavier en begint de band een beetje los te komen. heel speciaal wordt het niet, maar alles is wel zeer aangenaam om naar te luisteren. Dit komt doordat elk nummer stuk voor stuk goed geschreven is, alle instrumenten passen precies goed in het geheel, goed uitgevoerd is, alles wordt super strak en fel gespeeld, en vooral omdat er met heel veel emotie gespeeld en gezongen wordt. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten