zaterdag 17 mei 2014

The Temperance Movement live @ Power Stage Bibelot Dordrecht 16-05-‘14

Rock uit de 80’s en de 60’s op een avond in een zaal? In Bibelot kan het. Afgelopen vrijdag bood Bibelot met de alternative/hardrock van The Paceshifters en de countryrock van The Temperance Movement een heerlijk divers avondje rocken.

De drie mannen van The Paceshifters uit het Overijsselse Wijhe mogen deze avond aftrappen. De zaal is nog erg leeg als het trio opkomt, maar The Paceshifters geven meteen vol gas. De zaal wordt al gauw gevuld met hun donkere, diepe, rauwe, harde alternatieve rock. The Paceshifters stralen energie uit, gaan flink los op het podium en blijven ondertussen ook erg goed spelen. De nummers, afkomstig van hun eerste album Home en het in augustus te verschijnen nieuwe album, zitten goed in elkaar en zijn lekker divers. Tijdens de rustige nummers spelen The Paceshifters heerlijk ontspannen en bij de snelle nummers super strak. De snelle drums, (iets te) donderende bass en schreeuwende gitaar geven de muziek van de Wijhenaren een eigenzinnige smaak. The Paceshifters krijgen de zaal, die langzaam vol loopt, dan wel niet heel erg mee, ze laten wel een donderende stempel achter in Dordrecht.

Dan is het podium voor de vijf mannen van het Britse The Temperance Movement. Als het eerste nummer Ain’t No Telling wordt ingezet is het eerste wat opvalt de fantastische stem van zanger Phil Campbell. Die stem is zo doordrenkt van blues en country dat het binnen seconden het publiek in de sfeer brengt. Ondertussen staat hij erg uitbundig en experimenteel bij te dansen. De rest van de band is minder extravagant aanwezig, maar staan ondertussen wel heerlijk te grooven. De Country/Bluesrock die hieruit ontstaat is heerlijk relaxed en goed dansbaar. Heel langzaamaan krijgen Campbell en zijn mannen het Dordtse publiek aan het dansen. De Bassgitaar en Drums swingen heerlijk om elkaar heen, de gitaren zingen en het geheel past erg goed in elkaar. De muziek doet sterk denken aan artiesten als Neil Young. Toch is soms de modernisering door de muziek van The Temperance Movement te horen en wordt er wat experimentelere rock door de nummers heen gemixt, wat het optreden fris houdt. Aan het eind van het optreden staan zelfs de mensen achterin de Power Stage minstens een beetje heen en weer aan het deinen op de muziek en staan er zelfs hier en daar wat mensen flink te dansen, want stil blijven staan op The Temperance Movement? Dat is onmogelijk. 

VOOR MEER FOTO'S CHECK: https://flic.kr/s/aHsjYbxjp7

Geen opmerkingen:

Een reactie posten