vrijdag 16 mei 2014

Suburban Legends live @ Dolhuis Dordrecht 08-05-‘14

Waar vorig voorjaar nog elke donderdag minimaal wel een concert op de planning stond, is er dit jaar het tegenovergestelde aan de hand. Op de laatste avond voor het weekend blijft het over het algemeen stil in de zalen van Bibelot en Dolhuis. Maar gelukkig niet altijd, zoals afgelopen week. Toen stonden de mannen van het Amerikaanse Suburban Legends in Dolhuis om het weekend eens lekker vroeg in te luiden.


Al zestien jaar verblijden de zes mannen van Suburban Legends de wereld met hun opzwepende Ska Punk. Maar niet op de manier zoals je het gewend bent. Met extreem vrolijke bandleden, ingestudeerde dansjes en catchy nummers zijn de Suburban Legends een belevenis. Hoewel dit allemaal misschien extreem commercieel gericht klinkt, valt dit allemaal in de praktijk enorm mee. Of Suburban Legends dit ironisch doen of niet blijft onduidelijk, maar het voelt bij deze band gewoon allemaal kloppend. De vrolijkheid, de energie, zelfs de ingestudeerde dansjes, het tovert een glimlach op je gezicht, brengt je voeten in bewegen en zweept je op helemaal los te gaan. Daarnaast stralen de Suburban Legends professionaliteit uit, de dansjes gaan niet ten koste van de muziek, integendeel, de band speelt de nummers met gemak en perfectie. Ook is mooi om te zien dat Dolhuis tegenwoordig grote producties als de Suburban Legends goed aankunnen. 
De laatste twee platen die de Suburban Legends uitbrachten bevatten veel covers van disneyfilms, als Beauty and the Beast, Just Can’t Wait to Be King, You’ve Gotta Friend in Me en Duck Tales en zodoende bestaat ook een groot deel van de set uit disneynummers. Liedjes die zich heel fijn laten coveren in de vrolijke Amerikaanse Ska-Punk. Terwijl het optreden vordert worden de Suburban Legends iets losser en gaan meer improviseren. Zo is er een Hugg-Wall Of Death vanwege het ontbreken voor genoeg publiek voor een echte Wall of Death en worden de gitarist en zangeres van Queen Victoria and The Free Radicals het podium opgetrokken om bij de toegift mee te spelen. De Suburban Legends luiden het weekend bulderend in en iedereen in het publiek deze avond gaat bezweet van het dansen naar huis. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten