woensdag 16 oktober 2013

Rotting Out, Broken Teeth, Survival en Price To Pay live @ Popcentrale Dordrecht 13-10-’13

Toen twee weken geleden de popcentrale wel erg leeg stond terwijl AYS optrad, concludeerden sommige mensen dat de Dordtse Hardcorescène dood zou zijn. Afgelopen zaterdag werd het tegendeel in de popcentrale bewezen. In een uitverkochte zaal traden Rotting Out, Broken Teeth, Survival en Price to Pay op voor een volledig losgaand publiek.

Al als Price To Pay het podium opklimt staat de popcentrale goed vol, terecht want deze Utrechtse band staat lekker te spelen. Ondanks dat er al aardig wat publiek staat en de zanger vol overtuiging in het publiek staat te schreeuwen, blijft het publiek nog erg veel stil staan. De frisse, originele hardcore van deze vier gasten is echter wel lekker om naar te luisteren.

Dan komen de Britse Straight-Edgers van Survival het podium op en onmiddellijk veranderd de popcentrale in een slagveld. De keiharde, wrede Hardcore van Survival maakt iets in het publiek los wat bijna geen enkele hardcoreband voor elkaar krijgt. Het is net dat tikkeltje harder, vetter en agressiever dan de rest.

Na Survival komt de volgende grote Engelse band, Broken Teeth. En voordat de kneuzingen en blauwe plekken van Survival wat verzacht kunnen zijn, breekt de hel alweer los. De puntige, rechte hardcore van Broken Teeth verschilt in veel opzichten met Survival, maar hier gaat het publiek ook evenzeer los. Speeches tussen de nummers door en gastvocalisten maken het optreden nog interessanter en het publiek nog wilder.


Tenslotte is het tijd voor de grote band van de avond. Terwijl de zaal nu echt officieel is uitverkocht en het binnen stampvol staat komt Rotting Out uit LA op. Het gevoel dat je kreeg tijdens Survival en Broken Teeth, dat muziek toch echt niet harder kan zijn dan bij hen, verdwijnt als sneeuw voor de zon als Rotting Out gaat spelen. Onder leiding van Vocalist Walter speelt Rotting Out een type hardcore die echt anders is dan de meeste bands. Het is op een bepaalde manier catchier, zonder dat het minder hard is. Ook schreeuwt Walter op een andere manier dan de meeste bands. Tussen de nummers door inspireert Rotting Out het publiek en tijdens het nummers mosht het publiek er op los en zingt ongeveer alles mee. Dit is een hardcore show zoals het hoort en zoals we lang niet meer gehad hebben in Dordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten