vrijdag 4 oktober 2013

Deep Cutz @ Power Stage Bibelot Dordrecht 28-09-’13

De eerste editie van Deep Cutz in Dordrecht, als afterparty van Big Rivers, was erg veelbelovend. Met fantastische en diverse DJ’s, een toffe lichtshow en een volle zaal introduceerde de Nijmeegse organisator zich meteen goed in Dordrecht. Afgelopen zaterdag was de eerste losstaande editie, of beter gezegd, leegstaande editie.

‘The Bassline is the Baseline’ maakt alles waar, waar het Dordtse EDM publiek om heeft gevraagd. De zaal blijft tot laat open (5:00) en een divers scala aan elektronische genres. Toch staat de zaal om half 12, op een paar verdwaalde mensen in de rookruimte, volledig leeg. Hoewel we gewend zijn dat het Dordtse publiek laat komt, blijft de zaal toch wel erg leeg. Zeker als je bedenkt dat de een na grootste naam van de avond op het punt staat te beginnen. Devnik, een redelijk grote naam in de Nederlandse Dubstep, staat voor een lege zaal te draaien. Ondanks dat draait de producer/DJ uit Eindhoven een fantastische set maar toch stel je jezelf de vraag, waar gaat het fout deze avond? Want een uur later zijn er nog geen tien man bijgekomen.
Aan de tijd kan het niet liggen. De avond begint om 22 uur en eindigt om 5 uur, dus zowel voor de “vroege” vogels als de laatkomers is Deep Cutz interessant. Ook was de promotie voor het evenement zowel door Deep Cutz als door Bibelot goed uitgevoerd en hebben rond de 150 mensen zich op aanwezig gezet op het evenement op Facebook.
De toegangsprijs dan? 10 euro is wat veel, maar verdeelt over zeven uur is dat nog geen 2 euro per uur, en dat voor twee grote namen, Kanji Kinetic en Devnik. Dus hoewel het feest voor Dordtse standaarden aan de prijzige kant is, kan dat niet de hoofdreden zijn.
Waar hoogstwaarschijnlijk de oorzaak ligt voor de zeer matige opkomst bij Deep Cutz is de overbelasting van Dubstep gerelateerde feesten in Bibelot. Twee jaar geleden was de combinatie Dubstep+Bibelot alleen nog maar iets waar pubers met gierende hormonen van konden dromen. Maar sinds de introductie van Dirdt schoten de feesten in Bibelot als paddenstoelen uit de grond. Al gauw kreeg Dirdt het broertje DNB078. Na de verhuizing naar het energiehuis kwam hier HRTZ van onderbuurman de Popcentrale bij en ook werden feesten van BuitenGewoon aan het lijstje toegevoegd. Binnenkort is de eerste volledige editie van Glitch This! en samen met Deep Cutz zet dat de teller op zes. Zes typen feesten die misschien allemaal net iets anders doen, maar aan de basis wel erg veel op elkaar lijken. En dan kan Devnik nog zo lekker staan draaien, de ene drop nog dieper dan de andere, Mr. Multiplex nog zulke harde lines rappen, kan het decor nog zo origineel en de lichtshow nog zo aanstekelijk zijn. Met zes dubstepfeesten is al gauw het duurste de dupe. In dit geval Deep Cutz. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten