dinsdag 2 juli 2013

Prong live @ Main Stage Bibelot Dordrecht 29-06-‘13

Hoewel gitarist Tommy Victor de enige van het trio is die de oprichting in 1986 meemaakte, zodra deze legendarische Amerikaanse band het podium op komt, voel je de tientallen jaren ervaring die deze band met zich meedraagt. Onder andere Limp Bizkit, Linkin Park, Korn en Nine Inch Nails geven aan zeer beïnvloedt te zijn door hun Trashmetal. Prong. 29 juni. Bibelot.

De gasten van het voorprogramma, Black-Bone, waren nog niet geboren, toen in 1986 Tommy Victor zijn Prong oprichtte. Toch lijkt het als ze met hun rug naar het publiek voor het eerst hun gitaren en drums aan slaan of er ook een ‘80’s band op het podium staat. Maar zodra ze zich omdraaien staren 3 jonge gezichten de zaal in. Toch klinkt de Hard Rock van deze Eindhovense band totaal niet naar jonge jongens. Nee, de keiharde gitaren nemen je mee terug in de tijd naar de bands op de shirts van Steef, Sven en Jules, Black Sabbath, Led Zeppelin, et cetera. De band start hun set met een aantal rechttoe-rechtaan hardrock nummers. Hiermee toont Black-Bone dat ze technisch ontzettend goed in elkaar zitten. De muziek is hard en krachtig, tijdens de solo’s gilt de gitaar en de band gaat volledig los op het podium, zoals het hoort. Naar een paar nummers gaat de band meer experimenteren met ritmes en patoontjes waaraan je weer hoort dat het toch een frisse band is die op het podium staat los te gaan. Ondanks dat het grootste deel van het publiek zich achterin de zaal ophoud, duidelijk geen fan van rock, speelt Black-Bone een fantastisch optreden, hard, krachtig, klassiek maar toch fris.  


Dan is het tijd voor Prong. De zaal staat redelijk goed vol, maar niet zo vol als je verwacht bij band met tien fantastische metalalbums op de naam. En zodra Prong begint te spelen snap je meteen waarom deze band zo groot is geworden. De Trashmetal die uit de speakers komt is duister, hard en ontzettend strak. De drie bandleden voelen elkaar perfect aan. Alles is goed getimed, iets wat essentieel is bij deze muziek, zonder dat de bandleden ook maar oogcontact hoeven te maken. Uit de muziek van Prong zijn meerdere moderne muziekstijlen te halen. Zo klinken tussen de Trashmetal door flarden van Hardcore, Nu-metal en Industrial. Het publiek geniet met volle teugen en meerdere luchtgitaren worden er in de zaal bij gepakt. Ook op het podium gaan de bandleden helemaal los. De metal van Prong draait voor het grootste deel om de muziek. Teksten zijn niet heel belangrijk, vaak wordt wel een minuut lang het zelfde zinnetje geschreeuwd en alleen de riffs aangepast. Tijdens solo’s daarentegen vliegen de gillende gitaartonen het publiek om de oren. Al met al geeft Prong in Bibelot een geweldige show weg, een optreden dat je verwacht van een band van deze proportie. Ook hier toont Bibelot weer zowel qua licht als geluid dit soort bands heel goed te kunnen huisvesten. Prong, prachtig.

VOOR MEER FOTO'S CHECK: http://flic.kr/s/aHsjGvQVhg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten