maandag 17 december 2012

Wat te doen nu Bibelot 4 maanden dicht is? Deel 1

Like ons op facebook: http://www.facebook.com/TheSoundofDordt 
Volg ons op twitter: http://www.twitter.com/soundofdordt 


Bibelot heeft de deuren van de bonifatiuskerk gesloten en aangezien het nog vier maanden duurt voordat het energiehuis in gebruik wordt genomen, is het goed om even stil te staan bij het feit hoe de Dordtse muziekliefhebbers de komende maanden moeten overleven. In deze blogs gaan we de podia in en rond Dordrecht langs, om er zo achter te komen waar het bibelotpubliek naar kan uitwijken.

Dolhuis

Dolhuis pakt groot uit tijdens de afwezigheid van Bibelot. In de aankomende drie maanden staan er negen concerten en talloze feesten gepland in het, tijdens deze periode, grootste poppodium van Dordrecht. Zo staan op donderdag 27 december in samenwerking met Bobby Kinghe de singer-songwriters Man From the South en The T.S. Eliot Appreciation Society op het programma. Een enorme aanrader, want dolhuis en singer-songwriters bleek al vaker een goede combinatie te zijn. Blaudzun, een van de kopstukken van de Nederlandse muziek, stond immers vorig jaar nog voor een klein publiek in het voormalige gekkenhuis. Een dag later, vrijdag 28 december, is het weer raak. Sabrina Starke, een naam die bij bijna elke Nederlander wel een belletje doet ringelen. Deze beeldschone dame brengt R&B, Jazz, Soul, Folk, Reggae, Pop en meer samen in shows met energieke en intieme momenten, maar waar altijd de Caraïbische warmte hangt. Zeer aangenaam in deze winterse tijden. Alsof dat nog niet genoeg is treedt op zaterdag 29 december de spektakelband The Dirty Daddies op. Energie, vrolijkheid en feest, met waarschijnlijk wat bekende gezichten uit andere (feest)bands. In het nieuwe jaar is het een paar weekjes wachten, maar op vrijdag 25 januari kan je in dolhuis het verleden induiken met 90’s band Ten Tons of Joy en 80’s band Mix the Signals. De bands worden voor een avond weer bij elkaar geroepen, om er en feest van onder andere Britpop, Motown, Blues, Rock en Ska van te maken. Een week later, op donderdag 31 januari wederom singer-songwriters. Deze keer Please be Frank, een  band met Frank van den Ende aan het hoofd. Hij schrijft en zingt intieme liedjes, begeleidt door elke keer weer andere instrumenten. Het akkoestisch trio To Twelve zal de avond openen met hun krachtige country-pop nummers. 
Vrijdag 15 februari is Bobby Kinghe dan weer aan de beurt met de opkomende zangeres Qeaux Qeaux Joans. Nadat ze in 2009 bij Seasick Steve het podium opsprong is het hard gegaan en haar album No Man’s Land, dat dit jaar werd uitgebracht, puilt uit van de pareltjes. Van heel zacht tot lekker hard, het album gaat heel breed. Bobby Kinghe lijkt weer een talentje gestrikt te hebben. Zaterdag 23 februari bestrijkt dolhuis met Traumahelikopter weer een heel ander genre. De drie levensgenieters die deze band vormen blazen met hun rock n’ roll/alternative rock menig poppodium omver en met het eerste album , dat 5 januari verschijnt bij excelsior recordings, klaar voor verkoop  zit er waarschijnlijk voor deze gasten een mooie toekomst aan te komen. Town of Saints komt op donderdag 14 maart langs. Deze Fins/Nederlandse groep ontstond, net als zovele indie-folk groepen, na het daverende succes van Mumford and Sons. Echter maakt dat deze band niet minder goed; Energieke en Passievolle songs (en niet binnen 5 minuten uitverkocht). Ten slotte staat voor nu nog Tenement Kids en The Road Home op het programma voor zaterdag 23 maart. Lekkere rauwe gitaarmuziek, bij Tenement Kids gevormd tot (hard)rock, waarmee in vier jaar al behoorlijk wat furore is gehaald met onder andere optredens op Groezrock en in het voorprogramma van The Gaslight Anthem. Bij The Road Home vlechten de gitaren samen tot punk-rock. En dan niet de slappe punkrock die sommige Nederlandse bands weten te produceren, maar echte scherpe, gemeende punk-rock.

Genoeg te doen dus in Dolhuis de komende maanden. Hier nog even een overzichtje:
  • ·        Donderdag 27 december: Man From the South, T.S. Eliot Appreciation Society, €5
  • ·        Vrijdag 28 december: Sabrina Starke, €15
  • ·        Zaterdag 29 december: The Dirty Daddies, €7,50
  • ·        Vrijdag 25 januari: Ten Tons of Joy en Mix The Signals, €2,50
  • ·        Donderdag 31 januari: Please Be Frank en To Twelve, €3
  • ·        Vrijdag 15 februari: Qeaux Qeaux Joans, €5
  • ·        Zaterdag 23 februari: Traumahelikopter, €5
  • ·        Donderdag 14 maart: Town of Saints, €5
  • ·        Zaterdag 23 maart: Tenement Kids en The Road Home, €5

Dat was het voor deze blog, de volgende keer de Popcentrale en meer!


Like ons op facebook: http://www.facebook.com/TheSoundofDordt 
Volg ons op twitter: http://www.twitter.com/soundofdordt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten