vrijdag 28 december 2012

The Man From The South @ Dolhuis Dordrecht 27-12-'12

'Warme muziek tijdens koude dagen'


De winter is gevallen over Dordrecht. het is koud, donker en nat. Mensen zoeken dus warmte, licht en gezelligheid op. Dat was precies wat Dolhuis deze avond te bieden heeft. Onder het schijnsel van waxinelichtjes genoot men dicht tegen elkaar aan van de zachte liedjes van de singer-songwriters Man From The South en The T.S. Eliot Appreciation Society.

Met de laatstgenoemde begon de avond. The T.S. Eliot Appreciation Society, in het dagelijks leven Tom Gerritsen, vermaakte het publiek met zijn liedjes, zichzelf begeleidend op gitaar. Rustige, mysterieuze nummers met redelijk simpele begeleiding, wat echter totaal niet storend was en juist goed bij de muziek paste. Het publiek was duidelijk onder de indruk en goed geamuseerd, want Gerritsen hield de zaal het volledige optreden stil en dat kan niet elke singer-songwriter, die in Dordrecht heeft opgetreden, zeggen. Het optreden was zeker niet perfect, tussen de liedjes door miste het wat professionaliteit en zang en begeleiding waren niet van het hoogste niveau, maar het was zeer aangenaam om naar te luisteren en The T.S. Eliot Appreciation Society blonkt uit in zijn simpliciteit.

Een half uurtje later kwam Paul van Hulten, alias The Man From The South op, ook hij begeleidt zichzelf op gitaar en brengt zachte, warmte, spannende liedjes ten gehore. Maar direct valt te merken dat The Man From The South meer uit zijn gitaar en stem kan halen dan The T.S Eliot Appreciation Society. Van Hulten gaan van zacht en breekbaar tot een daverende kracht, waarmee hij de hele zaal plat speelt. Hij weet met zijn stem, in combinatie met geweldige, ingewikkelde gitaarriffs een muur van muziek op te bouwen die onvoorstelbaar is voor een man. Ook hij houdt het publiek muisstil. Echter mist The Man From The South ook wat professionaliteit, hij vergeet twee maal zijn tekst, twijfelt over de volgorde van de set en is ook wat onbeholpen tussen de nummers door. Maar als je dit niet meerekent is The Man From The South een buitengewoon goede muzikant die met zijn liedjes het publiek het volledige concert in zijn greep houdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten