dinsdag 4 maart 2014

F live @ Power Stage Bibelot Dordrecht 22-02-‘14

F, na de zangeres zonder naam waarschijnlijk de kortste naam in de Nederlandse popindustrie. Maar hun muziek is niet zo simpel als hun naam. Een mix van Funk, Hip-Hop en Rock brengt deze Haagse band. En dat is een succes-F-ormule voor een groot F-eestje en heel veel F-un, dat lieten ze vorige week zaterdag in de Power Stage van Bibelot.


Ondanks wat op het kaartje staat is er geen Support act voor F, en dus is het eerste uur in de Power Stage nogal saai, maar gelukkig stroomt de zaal redelijk vol en als het optreden om half 10 eindelijk (een uur te laat) is het lekker druk in de zaal. 
Alle irritaties over het eerste uur vervagen als sneeuw voor de zon als de vier bandleden van F het eerste nummer inzetten. Hip-Hop met een live band, dat is altijd al leuk, maar het type Hip-Hop dat F maakt, maakt het allemaal nog een stuk leuker. De mix van Funk en Hip-Hop met hier en daar uitschieters naar de Rock is fantastisch. Relaxed, maar toch energiek, de perfecte mix voor een feestje. En dat maakt F van dit optreden. De bandleden hebben er zin in, het publiek heeft er zin in en zo weet F met 16 tracks eindelijk weer een goed Hip-Hop optreden in Bibelot neer te zetten. Tracks als Fris en Fruitig klinken als een kind van De Jeugd van Tegenwoordig en Rage Against The Machine, maar bij nummers als Fighting Crime lijkt Tom Morello weer iets geflikt te hebben met James Brown. Ook weet F de brug tussen Engels- en Nederlandstalige teksten moeiteloos te slaan, zonder dat het irriteert of ook zelfs maar opvalt. 
De combi van Hip-Hop en Funk is ook lekker, omdat de Funk de negatieve randjes van Hip-Hop afhaalt en de Hip-Hop de Funk nog energieker maakt. F is een Feestje, zowel om te springen als om te ontspannen en geeft je direct weer zin in het festivalseizoen.

VOOR MEER FOTO'S CHECK: http://flic.kr/s/aHsjTA38Su

Geen opmerkingen:

Een reactie posten