donderdag 8 januari 2015

The Skadillacs live @ Power Stage Bibelot Dordrecht 19-12-‘14

Ska, het blijft een bijzonder genre. Zo breed, zo typisch maar vooral zo energiek en vrolijk. Niks is dan ook beter dan de kou uit je botten te dansen op de warme klanken van de ska. Half december, een van de donkerste dagen van het jaar, is dan ook het perfecte moment voor een lekker avondje ska. En daar zorgt Bibelot voor met The Skadillacs, Dutch Ska Express en Queen Victoria and the Free Radicals.

Ska moet intens zijn, moet passie hebben, je moet het vuur in de ogen van de bandleden zien branden. Dit mist Queen Victoria and the Free Radicals nog wat. Niet heel gek, deze band bestaat nog niet zo lang en kan nog wel wat meer ervaring op doen. De passie zit er in ieder geval, het mag er alleen nog wat meer uitkomen.

Dat die intensiteit en passie zo belangrijk is, is bij de andere twee bands wel te merken. De Dutch Ska Express gaat als een trein. Overal op het podium gebeurt wat. Bij The Skadillacs ligt frontman Maarten Goffin in de eerste vier nummers al zeker twee keer op de grond en gaat de bassist op en neer als een stuiterbal. In dit soort gevallen komt de ska pas echt goed tot zijn recht. Bij de Dutch Ska Express beginnen langzaam aan steeds meer mensen in beweging te komen en bij The Skaddilacs kan echt niemand meer stil staan. En er is weinig zo leuk als dansen op ska. Iedereen doet wat hij wilt, danst op zijn eigen manier. En niemand die een ander daar raar op zal aankijken. Ska brengt het goede in de mens naar boven. 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten