vrijdag 9 januari 2015

Funky Organizers live @ Power Stage Bibelot 21-12-‘14

Funk is voor veel jongeren een genre voor in het rijtje met Jazz, Blues en Soul. Ze vinden het ouderwets en associëren het enkel met hun moeder die het mee loopt te zingen en hen daarmee bij hun vrienden belachelijk maken. Gelukkig is niets minder waar. In al deze genres komen de laatste jaren hippe, frisse en leuke bands op. Bands als Jungle by Night en Ashtraynutz laten het stoffige karakter van deze genres verdwijnen als sneeuw voor de zon. Dordrecht heeft ook zo’n band. Funky Organizers steken alweer twee jaar hun tong uit naar de vooroordelen over de Funk en entertainen hun publiek met brutale, opgewekte en mooie muziek. En dit slaat aan, de power stage van Bibelot staat namelijk helemaal vol tijdens hun live opnames op zondagmiddag.


Funky Organizers heeft altijd bekent gestaan om zijn brutaliteit. Drie jongens, tussen de vijftien en twintig, die er niet voor terugdeinzen om bijvoorbeeld zomaar iemand uit het publiek het podium op te vragen om mee te rappen of te experimenteren met hun muziek. Ook vandaag is weer een bijzonder optreden. Voor vijf euro kunnen mensen erbij zijn en krijgen hiervoor ook de live cd die deze dag wordt opgenomen. Op het podium staan vandaag ook twee gastartiesten. MC JR de Regelneger en saxofoonlegende Hans Dulfer. Deze twee artiesten passen perfect in de set van de Funky Organizers, die meer dan een uur duurt en erg goed in elkaar zit. De nummers zijn divers en consistent, deels al bekend maar ook een aantal minder bekende nummers. Erg leuk dus dat deze nummers op het eerste uitgebrachte werk van dit drietal terecht komen.


Toch is het wel te merken dat het zondagmiddag is. Het publiek is wat rustiger dan normaal en de drie mannen staan duidelijk ook wel onder spanning. Het is ook niet niks om als eerste opname direct voor live opnames te kiezen. Alles moet dan echt in een keer goedgaan. Hierdoor mist het optreden wel wat van de intensiteit die vaak bij optredens van de Funky Organizers aanwezig is. Toch is er nog meer dan genoeg interessants aan dit optreden. Met als hoogtepunt een stagedivende oma tijdens de toegift, aangemoedigd door Bas Barnasconi vader van drummer Zep en zanger van de Bazzookas. Geen opmerkingen:

Een reactie posten