woensdag 30 april 2014

Inspire live @ Power Stage Bibelot 18-04-’14

Tussen alle grote namen door, Alain Clark, Kraak en Smaak, Douwe Bob, is het ook wel eens lekker om een wat kleinere bandjes te kunnen zien. Gelukkig is er dan altijd de Power Stage. Daar verzorgen lokale bands Inspire en The Fusioneers een lekker avondje rock.
Bij binnenkomst in de zaal staan de mannen van The Fusioneers al te spelen. En vanaf het begin laat het kwintet zien dat je een band nooit op het plaatje moet beoordelen. Want hoewel hier een hobbybandje van een stel oudere mannen lijkt te staan, kom je er na even luisteren achter dat The Fusioneers veel meer zijn dan dat. Deze band is namelijk wel degelijk erg goed en de vijf bandleden staan erg sterk en strak te spelen. Het repertoire bestaande uit jazz- en fusionrock nummers is erg lekker en wordt goed uitgevoerd, waarbij bovenal de solo’s eruit springen qua niveau. Het geheel swingt lekker en is goed dansbaar en bovenal hebben The Fusioneers zichtbaar zelf ook erg veel plezier in het optreden. Al met al staat er hier een erg leuke, vrolijke en goede voorprogrammaband te spelen.


Dan is het tijd voor Inspire, wat helaas een hele terugval is na het optreden van The Fusioneers. De band begint met een aantal afgezaagde, ongeïnspireerde, songfestival-rock nummers. Het is allemaal veels te braaf, catchy en raakt nergens echt wal. Daarnaast klinkt het allemaal nogal rommelig. Wel staat het vijftal overtuigend op het podium en heeft Inspire een rots in de branding. Want de nieuwe zangeres Debbie van Sintmaartensdijk heeft een gouden strot waarmee ze fantastische uithalen maakt, die er vanaf het begin positief uitspringen. Hier weet de rest van de band zich aan op te trekken en langzaamaan wordt het optreden beter. De nummers die volgen zitten beter in elkaar, zijn wat steviger en hebben een bepaalde richting, de muzikanten raken op elkaar ingespeeld en zodoende begint Inspire steeds beter te lopen. Helaas blijven de praatjes tussen de nummers door wel even afgezaagd en standaard, wat soms redelijk tenenkrommend kan zijn. Toch staat aan het eind van het optreden hier een redelijke rockband, niet bijzonder, maar kwalitatief aardig goed.


Voor meer foto's check: https://flic.kr/s/aHsjXpVp1u

Geen opmerkingen:

Een reactie posten