donderdag 29 augustus 2013

Switch! Festival @ Bibelot 24-08-‘13

Na de toch lichte teleurstelling op vrijdag was het zaterdagavond toch weer vol goede hoop naar Bibelot. Hopelijk was het vuurtje een beetje verspreid en zou het deze avond drukker zijn. En met een diversere en betere line-up beloofde het dit maal wel echt een feestje te worden. Het openingsfestival van Bibelot, Switch!, Dag 2.

De avond begon weer met een lege zaal, maar de mensen die er waren konden wel genieten van een berg heerlijke metalplaten die door de twee DJ’s de zaal ingeslingerd werden. Metal wordt soms afgewisseld door punk en hardcore en zo doen de aanwezigen zich te goed aan hun eerste drankjes terwijl op de achtergrond de metalbands tekeer gaan.

Toch ook maar even gluren in de Power Stage, waar Gore.Illa met zijn vieze, donkere wobbelbassen het publiek vermaakt. Helaas bestaat dit publiek ook hier maar uit een groepje voor het podium en wat mensen verspreid door de hoeken van de zaal.

Maar gelukkig komt dan de ommekeer. Want als we nog twee verdiepingen naar beneden gaan en in de kelder komen is het al gezellig druk in de Talent Stage. Het 3e poppodium van het Energiehuis dat vanavond geopend wordt en wat vanaf nu door de Popcentrale beheerd zal worden. Als Pene Corrida, de band die hier vanavond zal optreden, het podium opkomt, staat de zaal zo goed als vol. De vijf mannen gehuld in Mexicaanse Ponco’s en Sombrero’s worden vanaf vandaag versterkt door een sheriff. Sopo, o.a. vocalist van San Andreas, The Hot Stewards en Ego.Riser, is het nieuwe lid van deze Hardcore popcover band. Pene Corrida zet een kei- en keiharde show neer. El Sopo en mede vocalist El Serbian zorgen ervoor dat het publiek losgaat door voortdurend de zaal in te duiken en andere gekke dingen uit te halen. De popcentrale is geopend, en hoe. Dit beloofd heel veel voor de komende maanden.

Helaas is The Bass Drum Of Death al bijna afgelopen als we weer de Power Stage binnen komen dus maar weer twee trappen op naar de Main Stage. Daar is Black Sun Empire net begonnen. Ditmaal met een DJ en een MC erbij laten ze het publiek van voor tot achter helemaal los gaan. Er valt meteen te horen waarom deze gasten uit Utrecht op Lowlands mochten staan vorige week. De Drum n’ Bass van Black Sun Empire is opzwepend, divers en vooral ontzettend hard. Ook de MC is een goede toevoeging.

In de Power Stage maakt Weekender zijn eerste stapjes in Dordrecht. Het indierock feest van Rotown Rotterdam komt naar Bibelot toe maar heeft dit weekend hun eerste anderhalf uur al. Een geweldige set waarin indie wordt afgewisseld met wat britpop, rock, etc. zolang het maar dansbaar is. Ook het publiek reageert enthousiast. Weekender DJ’s Michiel en Bertin starten goed en wij kijken erg uit naar de eerste volledige avond van Weekender begin september.
En dan is het alweer tijd voor de laatste act van Switch! Festival. DJ Vinylboy (ex-HRTZ en DNB078) en DJ Uxorious (HRTZ) hebben de armen ineen geslagen en zijn een nieuw elektro feest gestart. Net als Weekender mag Glitch-Hop feest Glitch This zijn eerste platen tijdens dit festival draaien. De DJ’s trekken de laatste beetjes energie uit het enthousiaste publiek dat helemaal los gaat op een mix van Glitch Hop, Future Funk en meer genres waar je ouders nog nooit van gehoord hebben. Glitch This heeft ook hun eerste sporen achter gelaten in Bibelot en die sporen beloven heel wat voor de eerste echte editie eind oktober.

Al met al was de tweede dag van Switch! een stuk beter dan de eerste. Meer mensen, diverser programma en meer gezelligheid maakten dat deze avond zeker een succes genoemd mag worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten