zondag 20 januari 2013

Bandboost 2013 voorronde 2: Metal

Like ons op facebook: http://www.facebook.com/TheSoundofDordt 
Volg ons op twitter: http://www.twitter.com/soundofdordt 


In een Popcentrale die goed gevuld was met een behoorlijk verschillend publiek streden afgelopen zaterdag vijf bands voor een felbegeerde plek in de finale van Bandboost 2013. A New Dawn, The Brave May Fall, Dynamic Solution, My Worst Case Scenario en Eve’s Fall waren de bands in voorronde 2: Metal.

De avond begon met A New Dawn. Hard metaal met een zachte donzen deken van zoet gezang van twee (achtergrond)zangeressen. De toon was gezet, het beloofde een avond met een zeer hoog niveau te worden.

The Brave May Fall mocht toen in de ring verschijnen voor hun ronde. Het eerste concert na een lange pauze van deze vijf mannen. Ondanks dat dit soms ietwat terug was te horen in het spel kreeg de band enorm veel support uit het publiek waardoor ze direct de grootste kanshebber werden voor het ticket naar de halve finale, die wordt uitgereikt aan de band met het luidruchtigste publiek.

Daarna was het de beurt aan Dynamic Solution. Deze band uit Rotterdam bestaat pas iets meer dan een jaar, dus het was niet gek dat deze band in vergelijking met de vorige bands wat tegenviel. De energie is er in ieder geval wel bij deze band, dus wie weet wat, met wat meer ervaring, er in de toekomst mogelijk is.

Degenen die bij Dynamic Solution wat in slaap waren gezakt werden bij de volgende band vanaf het eerste couplet direct wakker geschud. My Worst Case Scenario toonde vanaf het eerste nummer hoe een band hoort te klinken. Nummers die goed in elkaar steken, super strak gespeeld, veel energie en een goede stagepeformance. Deze band straalde als eerste band van de avond echt professionaliteit uit.

De avond werd afgesloten door Eve’s Fall. Deze female-fronted metalband à la Within Temptation kwam net zoals My Worst Case Scenario professioneel over en het leek een strijd tussen die twee bands te worden. Ook maakte Eve’s Fall een goede kans op het ticket voor de halve finale door een laaiend enthousiast publiek.

Na een lang juryberaad, waarin iedereen nog eens een biertje had gepakt betraden deze (metal)muziek fanaten het podium om het verlossende woord te geven. Het ticket naar de finale ging naar de (volgens the Sound of Dordt terechte) winnaar My Worst Case Scenario. En Eve’s Fall krijgt met dank aan het publiek een tweede kans in de halve finale.

1 opmerking:

  1. Valt toch wel mee bij die derde band? Ik zie iedereen flink bewegen!

    BeantwoordenVerwijderen