woensdag 1 oktober 2014

Julian Sas live @ Main Stage Bibelot Dordrecht 19-09-'14

20 jaar gitaarvirtuoos, 13 albums uitgebracht, optredens in binnen en buitenland, Julian Sas is een van de grootste en technisch begaafde gitaristen van Nederland. Vorige week kwam hij dit tonen in de Main Stage van Bibelot als onderdeel van zijn tour voor zijn 20 jarig jubileum
Om de feestvreugde over zijn jubileum voor het publiek nog wat groter te maken, trakteert de Gelderlander hen op een half uur extra van de hoofdpersoon van de avond. Julian en zijn twee bandleden warmen het publiek op met een akoestische set van dertig minuten. De akoestische instrumenten maken de muziek een stuk liever en braver dan de rauwe bluesrock die Sas zo typeert. Dit betekent echter niet dat de nummers hier slapper van worden. Het is juist de perfecte opwarming voor zowel band als publiek. De solos die hier en daar al uit Julian's gitaar komen beloven veel voor als hij straks zijn elektrische apparatuur ter beschikking heeft. Ook valt de rauwe, bluesy stem van de 54 jarige muzikant op, die iedereen direct in de sfeer van de blues brengt. Jezelf als voorprogramma gebruiken is misschien niet de leukste oplossing, maar het is wel degelijk simpel en effectief.
Na een pauze van een half uur is hetzelfde drietal weer terug en komt er nog een tandje bovenop. Julian Sas toont dat hij de afgelopen twintig jaar niet heeft lopen lanterfanten. Hij speelt de ene solo na elkaar, de ene nog genialer dan de ander. Zonder dat het hem enige moeite lijkt te kosten speelt hij voortdurend complexe gitaarlicks en zingt daar ook nog eens met een typische bluesstem overheen. Ondertussen zorgen  Tenny Tahamata (bass) en  Rob Heijne (drums) voor een onzettend steady begeleiding bij het gitaargeweld dat Sas creĆ«ert. Julian Sas en zijn band zijn een onverstoorbare bluesrocktrein waar je hoe dan ook in wordt meegesleurd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten