woensdag 18 september 2013

Venerea (SE) + The Ignored (BE) live @ Power Stage Bibelot Dordrecht 15-09-‘13

"een optreden op een zondag is altijd nog leuker dan een wandelingetje in het park maken. Dan wille ik niet zeggen dat een wandelingetje in het park niet leuk kunne zijn, maar dan kunde ge altijd nog in de hondenpoep trappen” Aldus de bassist van The Ignored afgelopen zondag. En daarmee vat hij het heel goed samen. Wat kan je nou beter doen dan luisteren naar twee lekkere punkbands op een zondag? Precies, helemaal niets.

De middag begint rond een uurtje of vier met de Belgische band The Ignored. Punk met een goede scheut hardcore. Toch is dit scheutje vanmiddag iets kleiner dan normaal gesproken. Waarschijnlijk door het vroege uur klinkt het allemaal wat braver dan normaal. Dat is echter niet iets slechts want de punk die hierdoor ontstaat is niet alleen vet en hard, maar heeft ook iets echt moois. De melodieën klinken vaak lekker soepel en de vocalen zijn niet zomaar wat geschreeuw, maar er wordt echt gezongen, wat doordat de beide gitaristen allebei zingen nog eens extra lekker klinkt. De snelle drums zijn opvallend strak en dat in combinatie met de lekkere, soms bijna metal-achtige riffs, maken ontzettend lekkere muziek. Het enige minpuntje is dat de bandleden er het grootste deel van de tijd er niet erg enthousiast bijstaan, waardoor het soms toch moeilijk voor te stellen is dat dit de grootste Hardcore-punkband uit België is, maar dat komt vast door het vroege uur.


Dan maken de jonge gasten van The Ignored plaats voor de ervaren vikings van Venerea. In 1991 opgericht en sinds kort weer bij elkaar. Met nog steeds dezelfde zanger/bassist en gitarist de tweede gitarist die er in 1997 bij kwam en de drummer die er in 2002 bij kwam. Al vanaf het begin valt op dat deze vier gasten een stuk brutaler zijn dan The Ignored. Het klinkt allemaal wat rauwer en de band gaat ook meer los op het podium. De muziek klinkt nog erg veel zoals vroeger, 90’s punk met een vleugje melodic hardcore af en toe. Dat deze band een flinke reputatie heeft blijkt wel, want na al die jaren zijn er nog steeds grote fans die ook deze middag volop meezingen en als de band vraagt welk nummer te spelen vliegen de namen, zowel Engels als Zweeds je om de oren. Opvallend is dat, zelfs na al die jaren en op dit vroege uur, de band overduidelijk erg veel plezier heeft in wat ze doen. De bandleden staan te spelen met een brede lach op hun gezicht en de zanger grapt constant tussen de nummers door. Zo ontstaat op deze middag een ontzettend lekkere sfeer tijdens het concert. En zoals de zanger na afloop zegt: “We’re not very used to play afternoon shows, but it’s awesome.”

Voor meer foto's check: http://flic.kr/s/aHsjJkysH8

Geen opmerkingen:

Een reactie posten