zondag 22 september 2013

Being as an Ocean live @ Power Stage Bibelot Dordrecht 20-09-‘13

Met Being as an Ocean heft Bibelot een grote vis gevangen. Dit is meteen te zien als je de zaal binnenkomt, want die staat voor de eerste band al volgeladen. Die eerste band is Capsize. Hardcore uit California, USA en een erg grote band, dat beloofd wat. Echter valt de band ontzettend tegen. Door de combinatie van zeer matige drums, zwakke vocalen en een band veel fouten maakt en vaak niet goed getimed speelt stelt deze band niet alleen teleur, het is vaak ook nog eens geen Hardcore meer te noemen.

Ook de volgende band, The Elijah, heeft problemen bij het goed beschrijven van hun muziek. Ze worden van tevoren bestempeld als Post-Hardcore band, maar nadat blijkt dat het intro helemaal geen intro was maar gewoon het eerste nummer moet toch geconcludeerd worden dat dit een andere “genre” is. De band laat hun gezichten bijna heel het optreden niet zien. Doordat de enige gebruikte lampen degene zijn die achter de band staan opgesteld zijn steeds alleen de contouren van de bandleden te zien. De muziek die deze band produceert is een soort post-post-post-posthardcore, een soort Coldplay met screamo vocalen. Niet alleen dat maar de nummers die hieruit komen zijn ontzettend eenzijdig. Elk nummer bestaat uit dezelfde vioolsynth achtige achtergrondmuziek, cleane vocalen en een zanger die daar soms doorheen schreeuwt.

Dan is het eindelijk tijd voor Being as an Ocean. Ook dit is een band waar je van moet houden, maar wat ze doen, doen ze wel goed. Een mix van Post en Melodic Hardcore met soms wat Talking music achtige stukjes ertussendoor. Ook het publiek gaat lekker los. Er wordt meegeschreeuwd, gemosht en gecrowdsurft. Dat is een van de goede punten van Being as an Ocean, zowel voor de mensen die niet als wel losgaan zijn hun optredens leuk. Want ook als je stilstaat en alleen naar de muziek luistert verveel je je niet. De mix van de harde muziek maar toch vaak cleane gitaarriffs maakt de nummers erg bijzonder. Being as an Ocean weet niet de avond te redden, maar wel voor een deel goed te maken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten