zondag 6 mei 2012

Luik en The Secret Love Parade live @ bibelot 03-05-12

 “Yoga voor het oor”

De zitzakken waren uit de bubbels bar gehaald, het podium volgebouwd, zo begon de afgelopen. donderdagavond in bibelot, waar die avond twee bands optraden, Twee-vrouws formatie The Secret Love Parade en relaxende Indie-pop band Luik.

Twee maanden na het gratis concert van LaFaro en KinKobra presenteerde bibelot opnieuw een gratis concert. Deze keer geen keiharde rock maar zeer relaxte lounge/Indie pop. Het publiek, dat weer in kleine getale aanwezig was, zakte neer in de zitzakken, terwijl Janna Coomans en Aino Vehmasto, samen The Secret Love Parade, zich klaar maakten om te beginnen. Datgene wat ze ten gehore brachten had wat weg van bands als Coldplay en The Killers, maar was toch zeer origineel. Elk nummer klonk anders wat mede kwam doordat er afwisselend werd gespeeld op synthesizers, gitaar en drums. In de zaal werd het stil, iedereen ontspande, zakte weg in zijn of haar zitzak en vergat alle zorgen door de geweldige melodische klanken en (extreem) diepe bass, die bibelot op haar grondvesten liet trillen.
Na iets meer dan een half uur moesten de dames helaas plaats maken voor de vier heren, die Luik vormen. Deze band maakte rustgevende muziek, om de teksten van singer-songwriter Lucas Dikker, de zanger van Luik, te begeleiden. Toch leek de zang een ondergeschikte rol in het geheel te hebben. Na de eerste paar nummers begon de band een beetje in herhaling te vallen doordat de nummers vrij on-origineel waren en vaak op elkaar leken. Toch had het publiek het goed naar de zin want de nummers waren, ondanks de lage originaliteit, wel heel rustgevend en lekker om naar te luisteren.

Bibelot doet goede zaken met deze gratis toegankelijke donderdagavonden, met interessante, talentvolle beginnende bandjes. En deze "Joga-voor-het-oor" avond was weer zeer geslaagd. Hopelijk komen er meer!
Net als de vorige keer staan Facebook en twitter van de bandjes vermeld, zodat, als u nieuwsgierig bent geworden, u Luik en/of The Secret Love Parade zelf kunt ontdekken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten