vrijdag 18 mei 2012

The Arc live @ Doluis 17-05-12

“Een aardig leuk avondje”
Wat krijg je als je een enorm uitbundige partyband combineert met een rockband? Afgelopen donderdag was het antwoord te vinden in Dolhuis. Hier trad The Arc op, de nieuwe band van Noah (vocals/guitar) en Jean Baptiste (guitar) van rockband Stereo en (bass) Roger van de feestbeesten van The Hot Stewards. 

The Arc kwam dit jaar met hun eerste single, It's Okay, een combinatie van hiphop en scheurende gitaren. Dit is precies wat The Arc is. Maar voordat het publiek dit kon ontdekken kwam eerst de Dordtse rapper, Sulexx Streetz. Oorspronkelijk komt hij uit Colombia en dit valt duidelijk op te merken uit zijn stem. Hij heeft een zeer aangename, bijna reggae, stem, wat zeer goed past bij de rustige hiphop die hij ten gehore brengt. De ervaring mist nog wel behoorlijk bij Sulexx, hij is niet altijd even zuiver, de beats zijn aardig standaard  en de communicatie met de dj is nog te amateuristisch. Toch was het een zeer aangenaam voorprogramma en gedroeg het publiek zich zeer onbeschoft door deze rapper ongeveer totaal te negeren. 
 
Toen de aandacht van het publiek wat meer in de richting van het podium kwam te liggen kwamen Noah, Maroen, Jean Baptiste, Roger en Max oftewel The Arc op. Deze band had qua uiterlijk zo een Hardcore band kunnen zijn, maar vanaf het eerste nummer blijkt dit totaal niet het geval te zijn. De Hiphop/Rock combinatie is echter niet minder lekker. Helaas overstemmen de gitaren de zang een beetje waardoor het rock gedeelte meer de overhand heeft. The Arc klinkt lekker maar speelt bij lange na niet foutloos, gitarist Maroen en drummer Max zitten te veel verkeerd. Als de set verloopt worden deze foutjes steeds zeldzamer, en als ze tijdens de toegift voor de tweede keer It's Okay spelen klinkt dat stukke beter dan de eerste keer. 

The Arc heeft leuke nummers, maar ze zijn te lang bezig met opwarmen. Ook is het publiek totaal niet enthousiast, omdat het waarschijnlijk meer The Hot Stewards verwacht. Al met al maakt het deze avond aardig leuk, niet meer, niet minder. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten