zaterdag 18 april 2015

Obey The Brave + 3 @ Power Stage Bibelot 03-04-'15

Binnenkort eindigt in de Popcentrale in het energiehuis een fenomeen. Booker van Crawl Back, Batman bookings en Harbor Patrick stopt na 10 jaar met het organiseren van Hardcore shows. Zo lijkt de hardcore uit Dordrecht te verdwijnen. Gelukkig houdt Bibelot deze muziekstroming in leven. En niet met de minste namen, zij brachten namelijk de Amerikaanse supersterren van Obey the Brave met support naar de powerstage.


© Peter Verheijen / pverheijenfotografie
In "packages" als deze blijkt steeds vaker een patroon te zitten. Zo ook vanavond. Ze bestaan het overgrote deel van de tijd uit vier bands. De eerste band is nieuw, fris, voor het eerst in Europa en zeer talentvol. Dit past precies bij Kublai Khan. Deze band uit Texas speelt vanavond hun eerste show ooit in Europa en heeft er overduidelijk zin in. Hun mix van metalcore en sludge/doom voelt ook fris en origineel. Ondanks dat de zaal nog niet erg vol zit mag Kublai Khan blij zijn met hun Europa ontgroening.


© Peter Verheijen / pverheijenfotografie

De tweede band is vaak een meer ervaren band, maar ook op zijn retour of nooit ├ęcht goed geweest. Vooral mee om fans aan te trekken. Dat is vanavond Napoleon. De muziek die ze maken is generiek en blinkt nergens echt uit. Na een paar nummers is duidelijk te horen dat ze elk nummer moeten starten met een metronoom; zeer teleurstellend.


© Peter Verheijen / pverheijenfotografie


Gelukkig is er dan Band 3, de beste band van de groep maar net iets te alternatief om de headliner te zijn. Malevolence past precies in dit plaatje. Rauw, scherp en meedogenloos. Malevolence is een beest op het podium. Ze krijgen de zaal gek en tonen met hun crossover sound dat de Engelse bulldog nog steeds scherpe tanden heeft.


© Peter Verheijen / pverheijenfotografieDan de headliner, vanavond Obey the Brave, groot van naam, maar qua muziek nummer 13 in het dozijn. Je ziet de ouwe rotten uit de hardcorewereld met pijnlijk gezicht kijken terwijl de band over het podium springt. Obey the Brave heeft niks bijzonders te brengen, elk nummer lijkt weer een herhaling van het vorige. Malevolence en Kublai Khan redden de avond, want van Obey the Brave moet je het niet hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten