donderdag 26 februari 2015

Lucas Hamming en Démira live @ Main Stage Bibelot Dordrecht 20-02-‘15, A Night Out With a Singer Songwriter

Sinds de start van De Beste Singer Songwriter van Nederland gaat het hier goed met deze liedjes schrijvers. De talentvolle muzikanten krijgen een groot podium om zich aan het Nederlandse publiek te presenteren. De winnaars van de afgelopen drie jaar, Douwe Bob, Michael Prins en Stef Classens komen vaak langs bij televisieprogramma’s en weten grote touren door Nederland te maken. Maar ook de andere deelnemers plukken de vruchten van het programma. Bijvoorbeeld Nielson, Rogier Pelgrim, Sofia Dragt, Maaike Ouboter zijn inmiddels ook bekende namen in het wereldje. Afgelopen vrijdag stonden er ook twee finalisten van DBSSvNL in Bibelot, Lucas Hamming en Démira.

Als eerste op deze speciale Singer Songwriteravond van Bibelot speelt Madelief Licht. Met haar gitarist speelt ze bijzondere liedjes over verschillende dingen in haar leven. Ook weet ze haar liedjes elke keer duidelijk toe te lichten waardoor de teksten nog meer binnenkomen. Dit jaar komt haar eerste album uit en dit optreden belooft daar veel goeds voor.

Démira is de tweede Singersongwriter van de avond. Na de kalme liedjes van Madelief wordt het publiek tijdens Démira flink opgeschrikt uit hun strandstoelen. Een scherpe stem, scherpe gitaar en krachtige liedjes. In haar eentje op het podium weet ze een bijzonder stevig geluid neer te zetten. Folky liedjes met een eigen insteek. Het is te horen dat ze sinds haar deelname aan dBSSvNL in 2013 niet heeft stilgezeten.


Met Lucas Hamming is er weer een compleet andere Singer Songwriter als bij de vorige twee. Chaotisch, energiek en enthousiast komt hij het podium op. Al snel blijkt dat hij ADHD heeft en zijn pilletjes zijn uitgewerkt. Zijn typische Britse Alt. Rock stijl begint hem de laatste tijd steeds meer bekendheid te geven. Binnenkort komt zijn nieuwe EP uit en dit zou wel eens het begin van iets heel moois kunnen zijn. Daardoor heeft hij echter wel lang niet meer solo gespeeld. Dit zorgt ervoor dat het een wat losjes optreden wordt. Soms moet hij even bedenken hoe hij nummers wilt spelen en vertelt hij honderd uit over alles en nog wat. Dit is ontzettend amusant en samen met de sterke nummers maakt Lucas Hamming er een heel goed optreden van. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten