zaterdag 3 mei 2014

Kraak & Smaak + Koffie live @ Main Stage Bibelot Dordrecht 19-04-‘14


Dansen op zaterdagavond, wat wil je nog meer? Het kon vorige week in de Main Stage van Bibelot op de elektronische tonen van Kraak & Smaak en de Afrobeat van Koffie.

Eerst is het podium aan de jonge gasten van het Amsterdamse Koffie. De zes gasten zijn bekend in Dordrecht, zo stonden ze vorig jaar al op Big Rivers en in de DJS. Het is plezierig om ze terug te zien, want deze band is heerlijk om naar te luisteren. Het zestal staat met zichtbaar plezier muziek te maken en op de mix van Afrobeat, Jazz en Funk is het onmogelijk stil te blijven staan. De nummers van Koffie zijn divers en zitten goed in elkaar en al met al is Koffie een hele goede opwarmer.


Dan is het tijd voor het grote werk van Kraak & Smaak. Het trio is inmiddels alweer elf jaar bezig en presenteerden eind 2013 hun vierde album waarop te horen is dat de band met een omslag bezig is. Dit is ook goed terug te horen in dit optreden. Waar het tijdens hun optreden in Bibelot drie jaar geleden nog echt draaide om de Soul en Funk met een elektronisch sausje, begint die saus nu duidelijk steeds meer de overhand te krijgen. Op de Main Stage van het nieuwe Bibelot is de muziek van Kraak & Smaak meer veranderd in Funky House/Techno. Maar dit is geen slecht ding, Kraak & Smaak gaat met de tijd mee, en doet dit op fenomenale wijze. Samen met een zanger en zangeres verovert Kraak & Smaak in een paar minuten de zaal en weten ze iedereen aan het dansen te krijgen. De set bestaat vooral uit nummers van de laatste twee platen Chrome Waves en Electric Hustle maar ook de hits eerdere albums als Plastic People, Squeeze Me en Bobby & Whitney komen langs. Ondertussen blijft Kraak & Smaak als een trein doorgaan; Foutloos, strak en energiek. Alles aan dit optreden klopt, van het geluid tot de lichtshow, alles past goed in elkaar. Het publiek is euforisch en blijft na dertien nummers net zo lang schreeuwen totdat Kraak & Smaak nog drie nummers komt doen. Na Let’s Go Back, Get Loose en Dynamite zit het er dan echt op en kan iedereen moegedanst naar huis.

Voor meer foto's check: https://flic.kr/s/aHsjXvx9Gn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten