dinsdag 21 januari 2014

Velvet Music Night Presents: Sumie live @ Machine 3 Bibelot Dordrecht 17-01-‘14

Na een overdaad aan singer-songwriters in zowel Bibelot en Dolhuis vorig voorjaar blijft het in het voorjaar van 2014 wat stiller. Gelukkig niet helemaal, want afgelopen vrijdag organiseerde Bibelot in samenwerking met de heren van Velvet Dordrecht de eerste editie van Velvet Music Night. De eerste editie werd verzorgt met de uit Zweden overgekomen zangeres/gitariste Sumie.

Deze avond vind niet zoals gewoonlijk plaats in een van de twee mooie popzalen van Bibelot, maar er wordt uitgeweken naar de Machine 3 zaal. Daar wordt het publiek eerst opgewarmd door Sanne Monster. Voor deze Rotterdamse is het energiehuis geen onbekende plek want ze geeft hier wekelijks zangles. Maar vanavond staat zij dus volledig in de aandacht in de lichten van de Machine 3. Onder begeleiding van haar gitarist Maarten Ouweneel zingt ze een half uur lang erg mooie liedjes waarmee ze de zaal muisstil krijgt. De nummers zijn divers en afwisselend en worden met een opvallend heldere, zuivere stem gezongen die zowel heel zacht als op volle kracht fantastisch klinkt.
Na een korte pauze staat in de grote Machine 3 zaal een simpele stoel klaar waarop de Zweeds-Japanse Sumie plaatsneemt. En zodra ze de snaren van haar gitaar beroerd neemt ze haar luisteraars mee op een reis. Het publiek wordt volledig de muziek ingezogen. Met haar zachte, lichte, fragiele stem en dromerige gitaarspel brengt ze haar publiek naar de besneeuwde Noorse wouden en stille Japanse tuinen. De redelijk volle Machine 3 zaal zit ademloos te luisteren (ik heb in Dordrecht nog nooit zo’n stil publiek meegemaakt) naar het kleine vrouwtje. Het is zo stil in de zaal dat het krassen van de vingers van Sumie Nagano op de snaren van de gitaar duidelijk te horen. Sumie Betovert haar publiek en de luisteraar laat dat maar al te graag toe. Op deze muziek verlang je niks liever dan dicht tegen iemand aan te kruipen, je ogen te sluiten en je mee te laten voeren op de muziek. De simpele, vriendelijke, bijna verlegen Sumie Nagano maakt het plaatje compleet. Ze is duidelijk dankbaar voor elke persoon die deze avond de moeite heeft gedaan om naar haar te komen luisteren. Op hun beurt is het publiek dankbaar dat Sumie de moeite heeft gedaan deze avond voor hen te spelen. Want als na een half uur de laatste tonen wegklinken, barst het publiek in een daverend applaus uit. Waarna Sumie met alle plezier nog twee fantastische liedjes ten gehore brengt. Zo wordt de eerste Velvet Music Night een avond met betoverend mooie liedjes en een betoverend stil publiek.

De volgende Velvet Music Night vindt plaats op vrijdag 9 mei met niemand minder dan de belgische band Puggy! Kaarten zijn te koop op de website van Bibelot of natuurlijk bij de heren van Velvet in de winkel op de vriesentraat, tevens krijg je daar 3€ korting. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten