woensdag 4 december 2013

The Toasters live @ Power Stage Bibelot Dordrecht 30-11-’13

Bijna december, dus de vingers en tenen beginnen er alweer af te vriezen en de regen maakt t allemaal nog een stukje erger. Daarnaast was je net te laat om een kaartje voor Kane te kunnen bemachtigen en zit je dus flink in je winterdepressie. De oplossing? Lekker zomers skanken, en dat kon afgelopen zaterdag in Bibelot, en hoe!

De hoofdact van de avond is de wereldberoemde band The Toasters, maar eerst mogen de mannen en vrouwen van Bang The Skillet het publiek alvast warm maken. En dat doet deze Delftse band erg goed. De mix van Ska en Rocksteady straalt relaxheid, vrolijkheid en warmte uit. Ondanks dat de volle zaal nog redelijk star is, heeft Bang The Skillet er duidelijk zin in en speelt een geweldig optreden.



Dan is het tijd voor The Toasters. Deze Amerikaanse band laat al 32 jaar hun publiek genieten van heerlijke ska, maar is sinds 1981 wel flink veranderd. Op de gitarist/zanger na lijkt het dat alle bandleden ten tijde van de oprichting van The Toasters nog niet op deze aarde rondliepen. Dat laat echter de pret niet drukken, want vanaf het eerste nummer swingen The Toasters als een malle en is het onmogelijk om stil te blijven staan. Van voor tot achter is het publiek in beweging, eigenlijk ook niet gek met een band die in de jaren zoveel ervaring heeft opgebouwd. De band voelt nog steeds even brutaal als hij tientallen jaren geleden moet zijn geweest, met hun opstandige teksten en hun controversiële boodschap. The Toasters weten voor meer dan een uur de zon te laten schijnen in de Power Stage van Bibelot, en lekker dat dat is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten