maandag 16 september 2013

The Good The Bad live @ Main Stage Bibelot Dordrecht 13-09-‘13

Bands uit het buitenland zijn altijd extra leuk. Het is toch altijd net een tikkeltje anders dan de Nederlandse muziekscène en dus altijd een belevenis. Zo ook afgelopen  vrijdag in Bibelot. Hier stond het trio The Good The Bad uit Denemarken. Psych-Surfrock en gratis toegang belooft het affiche. Een goede reden dus om de Deense muziek te leren kennen.

Helaas zijn er niet erg veel mensen benieuwd naar Deense bands, want de Main Stage staat erg leeg. Toch komt het trio Adam Olsson, Johan Lei Gellett en Manoj Ramdas vol enthousiasme het podium op. Tijdens het begin van het optreden worden er geen woorden vuil gemaakt, The Good The Bad laat hun gitaren spreken. Naast elkaar gepositioneerd voelt de band heel hecht en natuurlijk. Alles lijkt impulsief te komen. De muziek die ze hierbij creëren is fantastisch. Een mix van Alternative, Surf en Psychrock, fris, hard en vooral ontzettend groovend. Het is vaak onvoorstelbaar dat alles wat te horen slechts komt van twee gitaren en een drumstel, maar niks is voorgesynchroniseerd. Na een aantal nummers beginnen de Denen wat te praten tussen de nummers door, maar ondanks dat blijft het optreden toch ten alle tijden erg mysterieus. De band laat volledig aan het publiek hoe de nummers te interpreteren. De nummers hebben zelfs geen naam, maar heten 001 t/m 050. Het publiek, dat gelukkig wat is gegroeid sinds het begin van het optreden maar nog steeds in een kleine hoeveelheid aanwezig is, geniet met volle teugen van deze drie fantastische gasten uit Denemarken. Deense rock is fantastisch, niet veel mensen weten het, maar het publiek van deze avond is ervan overtuigd.

Daarna speelt nog de Nederlandse klezmerband Klavan Gadje. Ondanks dat ook deze band met enthousiasme staat te spelen, is de zaal echt te leeg voor dit soort muziek. Voor de opzwepende muziek van deze grote band is een flinke groep mensen nodig die allemaal lekker los gaan om echt van te kunnen genieten. Gemiste kans, helaas.

meer foto's: http://flic.kr/s/aHsjJfXvnE

Geen opmerkingen:

Een reactie posten