donderdag 5 september 2013

HRTZ #13 @ Power Stage Bibelot 31-08-‘13

Niet de grootste namen, maar wel ontzettend degelijk, na HRTZ #12 lijkt ook bij editie 13 dit weer het geval bij het langst draaiende dubstepfeest van Dordrecht. Met Høsky, Le Lion The Illuminated, Fristi en natuurlijk gastheren Flanger, Uxorious & The State geen namen met (inter)nationale furore maar wel DJ’s die precies weten met welke wobbles, drums en bassen ze het publiek helemaal uit hun dak kunnen laten gaan.

Aan Fristi is de taak om als eerste DJ de zaal warm te spelen. Ondanks dat de zaal op dit vroege uur van de avond nog erg leeg is, staat ze lekker te draaien. Terwijl de eerste groepjes mensen in de zaal verschijnen komt een scala aan dubstepplaten langs. Door de diversiteit in de nummers, de opbouw en keuze voor nummers mag de Dordtse DJ zeer tevreden zijn over haar eerste gig in haar thuisstad.

 Ook als the Illuminated de draaitafels overnemen is de zaal nog steeds erg leeg. Gelukkig komt daar snel verandering in en tijdens de set van dit Eindhovens duo begint de zaal eindelijk een beetje vol te lopen. En deze gasten weten hoe je publiek op moet zwepen. Na wat relaxede plaatjes gaat de dubstep al snel harder en harder en al snel kunnen de eerste mensen niet meer stil blijven staan. Dan legt The Illuminated er nog een schepje bovenop en gaan ze over op kneiterharde Drum ’n Bass. Op dat moment is het echt gedaan met het stilstaan in de zaal en HRTZ #13 is echt gestart. Rond het einde van de set staat de zaal eindelijk lekker vol en het publiek geeft wat deze gasten verdienen, een volledig losgaande crowd.


De gasten van HRTZ spelen goed in op het publiek en zetten de Drum ’n Bass set van the Illuminated voort en ook het publiek gaat even hard door. HRTZ bewijst dat het de concurentie van een ander feest op de zelfde avond, in dit geval het populaire Superstijl, aan kan. Met een misschien ietwat legere zaal dan normaal weten ze toch weer een fantastisch feestje neer te zetten, wat men meteen weer uit doet kijken naar de volgende editie, op 9 november.Geen opmerkingen:

Een reactie posten