zondag 29 september 2013

AYS + In Circles + 2 live @ Popcentrale Dordrecht 28-09-’13

Toen ik voor de eerste keer de talent stage van de Popcentrale binnen liep dacht ik al, hoe gaaf zullen Hardcore Shows hier zijn. En afgelopen zaterdag kwam ik daar achter. Tijdens het eerste officiële event van Harbor bookings met een ontzettend wrede Line-up: De Duitse bands AYS en In Circles, aangevuld met Defy the Crown en Deathtrap.

De avond begint met Deathtrap. Het is niet erg druk en dat zal het heel de avond ook niet worden, maar al gauw gaat het publiek al lekker los. Ondanks dat het de band niet erg mee zit en ze tijdens die eerste twee nummers twee keer een snaar breken zijn ze lekker aan het spelen. Onder begeleiding van de krachtige vocalen van Tom Vlasveld, bekende bij het publiek, opent Deathtrap de avond goed.


Dan komen de vijf Brabanders van Defy The Crown op. Ondanks het publiek is iets terughoudender dan bij Deathtrap, is Defy The Crown niet minder goed. Het is hard en energiek, zoals een hardcore show hoort te zijn.


Het is alweer een tijdje geleden dat er een Duitse hardcore band in Dordrecht stond. En het is een genot om het rauwe geschreeuw van vocalist Simon van In Circles weer te horen. Een half jaar geleden stond deze band ook al in Dolhuis en de band klinkt nog volwassener dan toen.Dan is het tijd voor AYS, hoofdband van de avond. Deze vijf zeer ervaren gasten uit Duitsland blazen vanaf het eerste moment het dak van de popcentrale, en daarmee het hele energiehuis eraf. Vocalist Schommer is een van de wreedste zangers die ik in lange tijd heb gezien. AYS is het perfecte voorbeeld van een Duitse hardcore band, en dat is lekker, heel lekker.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten