zondag 7 juli 2013

Sick of it All live @ Main Stage Bibelot Dordrecht 03-07-‘13

Door: Mike de Deugd

Het is een woensdagavond en in Bibelot krijgen jonge muzikanten de kans om op te treden op de powerstage en te laten zien wat ze allemaal kunnen, terwijl op de mainstage iets anders gaande is. Daar zal het er namelijk een stuk harder aan toe gaan. Deze avond zullen namelijk de hardcorelegendes van Sick of it All de mainstage wakker schudden. Dit gaat uiteraard gepaard met goede support, door Striking Justice en All For Nothing.

All for Nothing, met als bijzonderheid een frontvrouw in de formatie, gaat al een tijdje mee in de hardcorescene en het klinkt ook zeker niet onprofessioneel! De set zit goed in elkaar en de praatjes tussendoor zijn zoals verwacht wordt bij hardcoreshows. Het publiek is nogal moeilijk op gang te krijgen maar naarmate de set vordert gaat het steeds losser. Goede gig, toffe band!

Dan is het wachten op de helden van Sick of it All. Als de heren beginnen staat de zaal aardig vol en ze hebben er zin in! De gitarist rent van hot naar her en weer terug, het energieniveau ligt onbegrijpelijk hoog bij deze gespierde kerel. Tussen de nummers door laat de zanger zien dat hij een echte frontman is, hij praat alles goed aan elkaar met de nodige humor. De band speelt geweldig strak en het publiek krijgt er steeds meer zin in te krijgen.
Dan is er een nogal spraakmakend moment. Een stagesiver wordt de zaal uitgezet.De band laat dit niet zomaar gebeuren en vraagt de zaal om er voor te zorgen dat de knul weer terug kan komen, dit met groot succes want de jongen komt terug en daarna barst het pas echt los! De mensen vliegen rond en de pits gaan er steeds harder aan toe, vooral gevuld met de oude garde, leuk om te zien! Verder zijn er  circlepits die niet op lijken te houden en natuurlijk is er de Wall of Death, oorspronkelijk bedacht door Sick of it All.

Als het optreden voorbij is staat er een tevreden band op het podium en ook het publiek heeft het naar zijn zin gehad, kortom een geslaagde avond in het energiehuis!

Filmpje met dank aan BDthug

Geen opmerkingen:

Een reactie posten