maandag 10 juni 2013

HRTZ #12 @ Power Stage Bibelot Dordrecht 08-06-‘13

Met editie 12, de tweede in de Power Stage van Bibelot, lijkt HRTZ terug te gaan naar de basics. geen langharige hardstep DJ’s ditmaal, maar “gewone” dubstep van “rustige” DJ’s met nette haren. Uxorious, The State en Flanger laten zich daarbij ditmaal wel weer versterken door een zeer vette line-up: Franky Nuts, Devnik, Murkey, The Grim, Primary Attack en Subdeal.

Terwijl de mannen van HRTZ de DJ-booth, die tussen vier schermen staat opgesteld, warmdraaien, druppelen de eerste paar mensen binnen, maar pas tijdens Primary Attack B2B Subdeal begint de zaal een beetje te leven. Doordat een grote en enthousiaste groep fans/vrienden van dit duo zich al snel ophoud voor het podium is het al gauw dansen geblazen. Met stevige Dubstep weten deze twee jonge gasten een zeer sterke opening neer te zetten, wat er voor zorgt dat het feest direct op gang is.
Murkey en The Grim verlagen het tempo tijdens het begin van de set, waardoor het iets rustiger wordt op de dansvloer. Maar al snel blijkt dat er in hun set een duidelijke opbouw zit, waardoor al gauw de moshpit weer gestart wordt en er weer even hard wordt gedanst als daarvoor.
Tussen 00:00 en 01:00 is het het drukst in de Power Stage, en dan wordt duidelijk dat het deze editie niet zo druk is als bij bijvoorbeeld HRTZ 11. Waarschijnlijk vooral door een (te) drukke programmering van elektrofeesten zit de zaal maar halfvol. Toch laten de organisatoren de pret daar niet door drukken en DJ Flanger, Uxorious en The State draaien zelf een uur lang keiharde dubstep en DNB. Uxorious trakteert het publiek zelfs op een dansje op het podium. De mannen van HRTZ hebben het duidelijk naar hun zin.
De volgende in de rij is Devnik, de dubstep wordt nog iets dieper, soms sijpelt er zelfs iets van hardstyle door de muziek heen. Verder zet deze man van Subway en Underslung Audio het feestje voort. Toch begint aan het eind van de set de zaal al wat leger te raken. De eerste mensen gaan moe gedanst huiswaarts.
Ook deze man van The Sound of Dordt verlaat het energiehuis voordat Franky Nuts de draaitafel heeft kunnen aanraken. Alle muntjes opgedronken, alle energie opgedanst, maar voldaan vertrekt hij. Waardoor jullie nooit zullen weten hoe de DJ uit Rosendaal, Frankie Nuts, was.

VOOR MEER FOTO'S CHECK: http://flic.kr/s/aHsjFX8AxU!!!!

1 opmerking:

  1. goede review, alleen beetje jammer van dat eerste stukje.

    BeantwoordenVerwijderen