donderdag 2 mei 2013

Sound from Dordt, Wat, Waar, Wanneer in Mei '13


Na de fantastische maand april gaan we in mei gewoon door met fantastische programma’s in 
zowel Bibelot als in Dolhuis.Het is meivakantie en dat zorgt voor drukke programma’s, te beginnen op donderdag 2 mei met Chef’special in de Mainstage van Bibelot. Deze hippe band hebben met een mix van hiphop, ska, reggae, rock en elektro op hun eerste plaat One For The Mrs. Nederlandse publiek veroverd. Nu zit het nieuwe album eraan te komen en de eerste voorproefjes beloven veel. Deze avond is een aanrader voor iedereen die zin heeft om te dansen, te feesten en los te gaan.

Voor wie Chef’Special toch iets te hip is, is Victor Brandt’s eindexamenshow een aanrader. Ook op donderdag 2 mei in Dolhuis. Victor Brandt is de drummer van Dordrechts grootste band The Death Letters, maar zal deze avond met zijn twee andere bands, My Worst Case Scenario (hardcore-punk) en Silver Lignings (punk-pop) optreden, twee zeer talentvolle bands. Daarnaast zal ook nog In No Time die avond spelen. Het is helemaal gratis en daarom een must-go voor iedereen die wel van harde muziek houdt.

Vrijdag 3 mei kan men weer kiezen. Voor fans van gitarengescheur is DeWolff een aanrader. Dit trio speelt een originele en eigen vorm van Rock ’n Roll en zorgt er elke show voor dat het dak eraf gaat.

In dolhuis speelt die avond ook een trio, maar totaal anders dan DeWolff. Benjamin Herman, een van Nederlands’ beste jazzmuzikanten, o.a. bekend van New Cool Collective, zal met zijn Trio het publiek laten genieten van fantastische jazz.

Afgelopen week stonden de Amerikaanse punkbands Less Than Jake en Smoke or Fire al in de powerstage van Bibelot, maar woensdag 8 mei zal ook punk/metalband Strung Out zich daar laten horen. Deze band brengt een geweldige mix tussen punkschema’s en metalriffs.

Met Record Store Day stonden ze al in de Velvet voor een akoestische show, waarbij ze toonden hoe tof deze band is, maar op vrijdag 10 mei zal John Coffey in dolhuis laten horen hoe ze normaal gesproken klinken, als ze wel beschikking hebben over versterkers en elektrische gitaren. Verwacht een heleboel lawaai, lange haren en snorren.

Op zaterdag en zondag 11 en 12 mei zal Urban Explorers weer plaatsvinden. En met onder andere Portico Quartet (UK), MMOTHS (IRL), KUEDO (D), DEON CUSTOM (NL), LUCKY FONZ III (NL), PVT (AUS), SHIGETO (VS) en DARKSTAR (ENG), maar ook exposities en peformances. Voor het gehele programma check: www.urbanexplorersfestival.nl.

Naast Benjamin Herman is er in mei nog meer jazz in het dolhuis, op woensdag 15 mei zullen The Jazzinvaders + Dr. Lonnie Smith langskomen. Na een geweldige show op Big Rivers vorig jaar besloten de Jazzinvaders samen met de virtuoze organist, die al heeft meegespeeld op 70(!) albums, een album op te nemen. De tour die ze maken zal voor nu het laatste samenwerkingsverband zijn tussen De Invaders en Smith, een goede reden dus om een kijkje te nemen.

Vrijdag 17 mei trekt bibelot alles uit de kast met een nieuw feest, The Story of Ajabu. Deze thema-avond van collectief Buiten Gewoon zal plaatsvinden in beide zalen en een combinatie van Elektrische muziek, Kunst, dans en freerunning brengen. Dit klinkt als iets zeer bijzonders en met een fantastische line-up zeker als iets om bij te zijn.

Twee fantastische bands van (half)nederlandse bodem op donderdag 23 mei in de Powerstage, Drive Like Maria en Green Lizard, twee toffe punk-rockbands die zeker het beluisteren waard zijn.

De band die op vrijdag 24 mei naar Bibelot komt heeft eigenlijk geen introductie meer nodig, want wie kent Claw Boys Claw niet? De legendarische en eigenzinnige rockband heeft een nieuw album uitgebracht en de tour die daarop volgt doet natuurlijk ook de nieuwe Mainstage aan.

De maand wordt vrijdag 31 mei feestelijk afgesloten met de Amerikaan Andy Frasco, Deze muzikant komt met een vrolijke jazz/bluesmix, die bijna op ska gaat lijken, naar de Powerstage van Bibelot, het beloofd een feestje te worden.

Dat is zo ongeveer hoe tot nu toe onze muzikale hoogtepunten deze maand er uitzien. Hieronder vind je nog een handig en volledig overzicht. Print hem uit, plak hem in je agenda of hang hem op in je wc zou ik zeggen. Mist er volgens jou nog iets in het lijstje? Laat het ons weten, plaats een reactie, stuur ons een berichtje op FacebookTwitter of via de Mail
Ben je benieuwd naar een band/artiest die hier tussen staat? Check de Sound of Dordt Spotify Afspeellijst. Hierin vind je veel van de bands die deze maand in Dordrecht optreden.

2 mei: Chef’Special, Mainstage Bibelot, €15,65

2 mei: Victor Brandt’s eindexamenshow, Dolhuis, gratis
3 mei: DeWolff, Mainstage Bibelot, €14,55
3 mei: Benjamin Herman Trio, Dolhuis, €10
8 mei: Strung Out + Drunktank, Powerstage Bibelot, €10,55
10 mei: John Coffey + The Brave, Dolhuis, €8
10 mei: Finntroll + Killfloor Mechanic, Mainstage Bibelot, €16,65
10 mei: Temtempiés, Powerstage Bibelot, €5,55
11+12 mei: Urban Explorers, meerdere locaties, Passe-partout €30
15 mei: The Jazzinvaders + Dr. Lonnie Smith, Dolhuis, €15
17 mei: The Story of Ajabu, Bibelot, €7,55
18 mei: Groeten uit Dordt, singer-songwriter editie, Powerstage Bibelot, €2,50
23 mei: Drive Like Maria + Green Lizard, Powerstage Bibelot, €12,55
24 mei: Claw Boys Claw, Mainstage Bibelot, €14,55
24 mei: Stuurbaard Bakkebaard, Powerstage Bibelot, €7,55
25 mei: Meet The Storm + 3, Dolhuis, €7,50
25 mei: The Asteroids Galaxy Tour, Mainstage Bibelot, €15,65
25 mei: Labtones live, The Circumstances, The Levi’s, Duncan Idaho, Powerstage Bibelot, €6,55
30 mei: The New Shining + Mattanja, Powerstage Bibelot, €10,55
30 mei: Pien Feith + Tessa Rose Jackson, Dolhuis, €12,50
30 mei: New Model Army, Mainstage Bibelot, €17,55
31 mei: Andy Frasco, Powerstage Bibelot, €4,40

Geen opmerkingen:

Een reactie posten